Siirry sisältöön
Flank steak fajitas

Flank steak fajitas

3

25min työaika + 25min kokonaisaika

Maatiaispossun Flank steak on mehevä ja maukas liha, joka sopii erityisen hyvin ohueksi viipaloituna texmex-herkkujen täytteeksi. Paista liha nopeasti kuumalla pannulla ja tarjoile raikkaan tuoresalsan, ranskankerman ja tortillalettujen kera.

Ainekset

  • 1.5 dl ranskankermaa
  • jääsalaatin lehteä
Mausteinen flank steak
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun flank steak 2 kpl n. 300 g
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 kpl pussi fajitas-maustetta
Tuore salsa
  • 3 kpl tomaattia
  • 1 kpl keltaista paprikaa
  • 1 kpl punasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl mieto punainen chili
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limen mehua
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 kpl ruukkua tuoretta persiljaa tai korianteria
Lisäksi
  • 3 kpl isoa tortillaa

Ohje

Mausteinen flank steak

Ota liha huoneenlämpöön n. 1/2 tuntia ennen valmistusta. Halutessasi voit poistaa lihan pinnassa olevan ohuen kalvon varovasti terävällä veitsellä.

Kuumenna pannu ja lisää tilkka öljyä. Paista lihoja aluksi pari minuuttia erittäin kuumalla pannulla, ja vähennä sitten lämpötilaa.

Lihan paksuus vaihtelee, mutta 4 – 6 minuuttia per puoli on yleensä sopiva kypsennysaika.

Lisää faijtasmauste kypsennyksen loppuvaiheessa. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.

Kääri liha folioon ja anna vetäytyä n. 5 – 10 minuuttia.

Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin. Kaada lihoista mahdollisesti irronnut neste kastikkeeksi viipaloidun lihan päälle. Mausta halutessasi vielä ripauksella suolaa.

Tuore salsa

Huuhdo ja pilko tomaatti, paprika ja chili. Poista tomaatista halutessasi kostea keskiosa.

Hienonna sipuli, valkosipuli ja persilja tai korianteri. Sekoita kaikki ainekset varovasti kulhossa.

Lämmitä tortillaletut ohjeen mukaan uunissa tai mikrossa.

Kasaa lämmitetyn tortillaletun päälle salaatinlehtiä, salsaa, ranskankermaa ja ohueksi viipaloitua lihaa. Tarjoile heti.

Vinkkejä

Jos olet epävarma lihan kypsyydestä, tarkista lämpötila paistomittarilla. Sopiva sisälämpö on n. 68 astetta, sillä liha jatkaa kypsymistä vielä foliossa. Lopputuloksena on siis 70-asteinen, mehevä herkku.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 708 kJ / 170 kcal 2834 kJ / 679 kcal
Rasva 9.5 g 38.1 g
- josta tyydyttynyttä 3.7 g 14.6 g
Hiilihydraatit 11.8 g 47.1 g
- josta sokereita 3.4 g 13.4 g
Proteiini 8 g 33 g
Ravintokuitu 1.9 g 7.7 g
Suola 0.9 g 3.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle