Siirry sisältöön
Härkäruukku

Härkäruukku

Naudan paistisuikale 400 g

1h 15min

4

Keskitaso

Tämä täyteläisen pehmeä härkäruukku on helppo valmistaa, mutta silti lopputulos on jotakin uskomattoman hyvää. Annos sopii loistavasti myös vaativampaan makuun. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Härkäruukku

Ohje

  1. Laita soijakastike ja sinappi kattilaan ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja anna kiehua hetken miedolla lämmöllä.

  2. Paista lihat pannulla ruskeiksi ja lisää kattilaan.

  3. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin tunnin tai kunnes lihat ovat mureita.

  4. Ps. Mikäli kastiketta jää, voit yhdistää sen seuraavana päivänä perunasuikaleisiin ja tehdä herkullisen uunivuoan.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 1151 kJ / 278 kcal 2878 kJ / 696 kcal
Rasva 25.2 g 63.1 g
- josta tyydyttynyttä 16.6 g 41.5 g
Hiilihydraatit 2.3 g 5.9 g
- josta sokereita 2 g 5.1 g
Proteiini 11 g 27 g
Ravintokuitu 0.1 g 0.2 g
Suola 1.7 g 4.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä täyteläisen pehmeä härkäruukku on helppo valmistaa, mutta silti lopputulos on jotakin uskomattoman hyvää. Annos sopii loistavasti myös vaativampaan makuun. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (6)

  1. Tämä oli tosi hyvä resepti, mieskin sanoi,että jatkoon tämä🙂

  2. Tästä tullut ihan luottoresepti kastikkeen osalta, jonkin verran lisään Maizena suurustetta. Kastike sopii monen lihan kanssa ja on superhelppo valmistaa🤗

    1. Kiva kuulla! Tämä on myös osoittautunut kestosuosikiksi kävijöidemme joukossa! Tuunata saa aina, jokainen oman maun mukaan. Hyvää kevään jatkoa! /AK

  3. Voisiko tämän tehdä uunissa ja mikä silloin olisi lämpötila ja kypsennysaika. Tunti hellan ääressä kokkaamista kuulostaa pitkältä ajalta.

    1. Moi Pirjo! Härkäruukku onnistuu myös uunissa. Alku kannattaa tehdä liedellä, kuten ohjeessa, mutta kastikkeen ja lihat voi laittaa sen jälkeen uuniin. Kokeile 175 astetta ja 1 – 1,5 h. Hieman pidemi aika uunissa, niin lihat tulee varmasti yhtä mureiksi kuin liedellä. / Suvi

Tallenna

Ostoslistalle