
Härkäruukku
Naudan paistisuikale 400 g1h 15min
4
Keskitaso
Ainekset
Härkäruukku
- 1 kpl Snellman Naudan paistisuikale 400 g
- 0.75 dl soijakastiketta
- 1 rkl sinappia
- 6 dl kuohukermaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl voita paistamiseen
Ohje
-
Laita soijakastike ja sinappi kattilaan ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja anna kiehua hetken miedolla lämmöllä.
-
Paista lihat pannulla ruskeiksi ja lisää kattilaan.
-
Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin tunnin tai kunnes lihat ovat mureita.
-
Ps. Mikäli kastiketta jää, voit yhdistää sen seuraavana päivänä perunasuikaleisiin ja tehdä herkullisen uunivuoan.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1151 kJ / 278 kcal | 2878 kJ / 696 kcal |
Rasva | 25.2 g | 63.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 16.6 g | 41.5 g |
Hiilihydraatit | 2.3 g | 5.9 g |
- josta sokereita | 2 g | 5.1 g |
Proteiini | 11 g | 27 g |
Ravintokuitu | 0.1 g | 0.2 g |
Suola | 1.7 g | 4.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Tämä oli tosi hyvä resepti, mieskin sanoi,että jatkoon tämä🙂
😋
Tästä tullut ihan luottoresepti kastikkeen osalta, jonkin verran lisään Maizena suurustetta. Kastike sopii monen lihan kanssa ja on superhelppo valmistaa🤗
Kiva kuulla! Tämä on myös osoittautunut kestosuosikiksi kävijöidemme joukossa! Tuunata saa aina, jokainen oman maun mukaan. Hyvää kevään jatkoa! /AK
Voisiko tämän tehdä uunissa ja mikä silloin olisi lämpötila ja kypsennysaika. Tunti hellan ääressä kokkaamista kuulostaa pitkältä ajalta.
Moi Pirjo! Härkäruukku onnistuu myös uunissa. Alku kannattaa tehdä liedellä, kuten ohjeessa, mutta kastikkeen ja lihat voi laittaa sen jälkeen uuniin. Kokeile 175 astetta ja 1 – 1,5 h. Hieman pidemi aika uunissa, niin lihat tulee varmasti yhtä mureiksi kuin liedellä. / Suvi