Helppo lihapullapastapata
4
10min työaika + 25min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
- 1 kpl sipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- 0.5 tl punaista chilirouhetta
- 2 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
- 1 kpl lihalientä (tai 5 dl vettä + 1 lihaliemikuutio)
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 300 g pastaa (esim. fusilli)
- 50 g tuoretta babypinaattia
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
- 50 g parmesaani juustoa
Ohje
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kattilassa pehmeiksi öljyssä. Lisää timjami, oregano ja chilirouhe.
Lisää säilyketomaatit ja murskaa niitä hieman lastalla. Lisää lihaliemi tai vesi ja lihaliemikuutio. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
Lisää lihapullat ja pinaatti. Sekoita. Jatka hauduttamista vielä pari minuuttia kannen alla. Tarkista pastan kypsyys.
Viimeistele pata parmesan-juustolla ja basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 644 kJ / 154 kcal | 2896 kJ / 692 kcal |
Rasva | 7.4 g | 33.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 11 g |
Hiilihydraatit | 14.9 g | 67 g |
- josta sokereita | 2.1 g | 9.3 g |
Proteiini | 6 g | 27 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 7.9 g |
Suola | 0.9 g | 4.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.