Siirry sisältöön
Helppo lihapullapastapata

Helppo lihapullapastapata

Kunnon lihapullat 300 g

4

10min työaika + 25min kokonaisaika

Helppo

Helppo lihapullapastapata Kunnon lihapullista on oikea yhden pannun arkiruokaihme! Kaikki ainekset yhteen pataan, ja mehevä ja herkullinen ateria on valmis alle puolessa tunnissa.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
  • 1 kpl sipulia
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 0.5 tl punaista chilirouhetta
  • 2 kpl tölkki kuorittuja tomaatteja (n. 400 g)
  • 1 kpl lihalientä (tai 5 dl vettä + 1 lihaliemikuutio)
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 300 g pastaa (esim. fusilli)
  • 50 g tuoretta babypinaattia
  • 0.5 kpl ruukkua basilikaa
  • 50 g parmesaani juustoa

Ohje

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit kattilassa pehmeiksi öljyssä. Lisää timjami, oregano ja chilirouhe.

Lisää säilyketomaatit ja murskaa niitä hieman lastalla. Lisää lihaliemi tai vesi ja lihaliemikuutio. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää lihapullat ja pinaatti. Sekoita. Jatka hauduttamista vielä pari minuuttia kannen alla. Tarkista pastan kypsyys.

Viimeistele pata parmesan-juustolla ja basilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 644 kJ / 154 kcal 2896 kJ / 692 kcal
Rasva 7.4 g 33.3 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 11 g
Hiilihydraatit 14.9 g 67 g
- josta sokereita 2.1 g 9.3 g
Proteiini 6 g 27 g
Ravintokuitu 1.8 g 7.9 g
Suola 0.9 g 4.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle