Herra Snellmanin grillivartaat

Herra Snellmanin grillivartaat 1

Grillivartaat tekevät kesän, varsinkin kun liha on valittu Herra Snellmanin laadukkaasta valikoimasta! Liha ja kasvikset valmistuvat nopeasti grillaamalla ja ovat herkullisen kesäisen makuisia. Lihasta tulee maukasta ja mureaa, kun marinoit sen huolella. Viimeistele ateria grillatuilla kasvisvartailla. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

4 60 min

Ainekset

Valkosipulipossuvartaat
  • 900 g Maatiaispossun sisäfilettä
Marinadi lihalle
  • 2 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 6 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 6 rkl sweet chili-kastiketta
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
Kasvisvartaat
  • 1 pkt kirsikkatomaatteja
  • 2 paprikaa
  • 1 nippu sipuleita
  • 1 kesäkurpitsa
  • 200 g herkkusieniä
  • 400 g varhaisperunoita
Marinadi kasviksille
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 ripaus suolaa
  • 1 ripaus mustapippuria
  • 1 nippu timjamia tai muita yrttejä
Kermaviilikastike liha- ja kasvisvartaille:
  • 6 dl kermaviiliä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl persiljasilppua
  • 1 dl basilikasilppua
  • 1 dl ruohosipulisilppua
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 3 rkl sinappia
  • 1 ripaus mustapippuria

Tee näin

Lihavartaat
  1. Sekoita marinadin ainekset ja marinoi lihaa noin 2 tuntia.
  2. Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä ja kokoa vartaat.
  3. Grillaa kypsiksi.
Kasvisvartaat:
  1. Sekoita marinadin ainekset.
  2. Liota puisia varrastikkuja 0,5 tuntia vedessä.
  3. Paloittele kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi. Perunat ja sipulit voi käyttää kokonaisina tai puolikkaina.
  4. Kokoa vartaat ja sivele ne marinadilla. Anna vartaiden marinoitua noin puoli tuntia ennen grillaamista. Vartaita voi vielä sivellä marinadilla grillauksen aikana.
Kermaviilikastike:
  1. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja anna makujen tasoittua ennen tarjoilua.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä