
Herra Snellmanin mausteseos
5min
12
Helppo
Suosittu tapa maustaa grillattava liha on käyttää erilaisia marinadeja. Maustamiseen voi yhtä lailla käyttää myös kuivamausteista tehtyä seosta. Tässä esimerkkinä Herra Snellmanin mausteseos, olkaa hyvät
Ainekset
Herra Snellmanin mausteseos
- 1.25 tl merisuolaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl rouhittuja viherpippureita
- 1 tl katajanmarjoja rouhittuna
- 0.5 tl punaista chilirouhetta
- 0.2 tl kanelia
- 0.2 tl inkivääriä
- 0.5 tl kokonaisia roseepippureita
Ohje
-
Sekoita mausteet ja hiero seos Maatiaispossun grilliribsien tai grillikyljen pintaan.
-
Anna maustua vähintään tunti ennen uunikypsennystä. Halutessasi pidemmän maustumisajan laita liha jääkaappiin.
-
Mausteseos riittää 1– 1 ½ kilolle tuotetta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 1.6 g | |
---|---|---|
Energia | 959 kJ / 229 kcal | 15 kJ / 4 kcal |
Rasva | 4.5 g | 0.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.6 g | 0 g |
Hiilihydraatit | 35.1 g | 0.6 g |
- josta sokereita | 23.5 g | 0.4 g |
Proteiini | 5 g | 0 g |
Ravintokuitu | 12.7 g | 0.2 g |
Suola | 32.1 g | 0.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Suosittu tapa maustaa grillattava liha on käyttää erilaisia marinadeja. Maustamiseen voi yhtä lailla käyttää myös kuivamausteista tehtyä seosta. Tässä esimerkkinä Herra Snellmanin mausteseos, olkaa hyvät