Jauheliha-kasvispitsat
4
45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pohja: paahdetut juurekset
- 6 kpl porkkanaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
- 100 g juustoraastetta
- 3 kpl palsternakkaa
Jauhelihatäyte
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl oreganoa
- 0.75 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 120 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl ruukkua rucolaa
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
Ohje
Kuumenna uuni 225-asteeseen.
Kuori porkkanat ja palsternakat, ja leikkaa pituussuunnassa 2-4 osaan. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele kasvisten päälle öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat lähes kypsiltä. Valmista tällä välin jauhelihatäyte.
Ruskista jauheliha tilkassa öljyä paistinpannulla. Lisää joukkoon tomaattipyree, murskatut valkosipulinkynnet, oregano ja suola. Mausta mustapippurilla. Sekoita.
Levitä jauhelihaseosta kasvisten päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä. Kun kasvikset ovat kypsiä, nosta uunipelti uunista pannunalustojen päälle. Levitä kasvisten päälle jauhelihatäytettä. Ripottele päälle juustoraastetta.
Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Levitä päälle halkaistuja kirsikkatomaatteja, rukolaa ja basilikaa.
Vinkki!
Jos sinulle maistuisi perinteisempi pizza, katso jauhelihapizza-reseptimme!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 705 kJ / 170 kcal | 2255 kJ / 543 kcal |
Rasva | 11.8 g | 37.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 14.9 g |
Hiilihydraatit | 6 g | 19.2 g |
- josta sokereita | 4.6 g | 14.7 g |
Proteiini | 8 g | 26 g |
Ravintokuitu | 2.4 g | 7.6 g |
Suola | 0.7 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.