Jauhelihasoosi
4
10min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Jauhelihasoosi
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl vettä
- 2.5 dl pippurilla maustettua ruokakermaa
- 1 kpl lihafondikuutiota
- 1 rkl soijakastiketta
Lisäksi
- 1 dl persiljaa
- 1 dl paahdettua sipulirouhetta
Ohje
Nosta jauheliha varttia ennen valmistusta huoneenlämpöön.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää jauheliha. Paista sekoitellen, kunnes jauheliha on ruskistunut kunnolla.
Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma. Sekoita. Lisää lihafondikuutio ja soija. Rouhaise päälle halutessasi mustapippuria.
Hienonna kastikkeen päälle hienonnettua persiljaa ja paahdettua sipulirouhetta. Tarjoile keitetyn pasta, perunamuusin tai keitinperunoiden kanssa.
Vinkkejä
Katso myös paistijauhelihaa, tuoretta sipulia ja voita sisältävän perinteisen jauhelihakastikkeen resepti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 1065 kJ / 257 kcal | 2342 kJ / 565 kcal |
Rasva | 20.9 g | 46 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.6 g | 21.2 g |
Hiilihydraatit | 7.1 g | 15.6 g |
- josta sokereita | 2.4 g | 5.2 g |
Proteiini | 9 g | 21 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.1 g |
Suola | 0.4 g | 0.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.