
Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike
30min
6
Keskitaso
Ainekset
Kanarian perunat ja Mojo Rojo -kastike
- 1 kg perunaa
- 1 l vettä
- 100 g suolaa
Mojo Rojo -kastike
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 kpl viipaletta paahdettua paahtoleipää
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
Ohje
Perunat
-
Huuhdo perunat. Laita perunat ja suola kattilaan ja lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä
-
Kaada pois melkein kaikki vesi pois ja nosta kattila takaisin liedelle. Haihduta vesi keittämällä. Ravistele kattilaa välillä. Kun perunat ovat kuvia, ryppyperunat ovat valmiita. Tarjoile Mojo kastikkeen kera.
Mojo Rojo -kastike
-
Halkaise chili ja poista siemenet. Pilko chili ja paprika pieneksi. Kuori valkosipulit. Lisää kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja tee sileä kastike.
-
Tarjoile Kanarian perunoiden ja lihan kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 230 kJ / 55 kcal | 806 kJ / 192 kcal |
Rasva | 2.1 g | 7.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.3 g | 1 g |
Hiilihydraatit | 7.8 g | 27.4 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 4.6 g |
Proteiini | 1 g | 3 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 2 g |
Suola | 1.2 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.