Lämmin pekonileipä
15min
2
Helppo
Pekonileipä on perinteinen ja ruokaisa amerikkalaistyylinen välipala.
Ainekset
Lämmin pekonileipä
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 100 g Snellman Superior kinkku 180 g
- 4 kpl täysjyväpaahtoleipää
- 150 g levittyvää savusulatejuustoa
- 1 kpl vihreää jalapenoa silputtunua
- 1 kpl ruukkua rucolaa
- 100 g salaattia
Ohje
Paista pekoniviipaleet kuumassa paistinpannussa rapeiksi, siirrä talouspaperin päälle valumaan. Paista leipäviipaleisiin rapea pinta samassa pannussa pekonirasvassa.
Voitele leivät sulatejuustolla, silppua siemenistä putsattu jalapeno ja rucola leiville.
Aseta salaatinlehdet, kinkku- ja pekoniviipaleet päälle ja laita kaksi leipää vastakkain.
Leikkaa pekonileipä kolmioiksi ja nauti lämpimänä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 290 g | |
---|---|---|
Energia | 965 kJ / 232 kcal | 2799 kJ / 672 kcal |
Rasva | 15.4 g | 44.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.6 g | 19.2 g |
Hiilihydraatit | 8.7 g | 25.3 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 5.2 g |
Proteiini | 15 g | 42 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.7 g |
Suola | 2 g | 5.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.