Lasagnekeitto
4
15min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl oreganoa
- 1 tl basilikaa
- 1.5 tl punaista chilirouhetta
- 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
- 1 l vettä
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 8 kpl lasagnelevyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 150 g ranskankermaa
- 100 g kirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa
Ohje
Kuori ja hienonna sipulit.
Laita kattilaan oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki.
Lisää sipulit kattilaan jauhelihan joukkoon ja jatka paistamista, kunnes sipuli on pehmentynyt.
Lisää tomaattipyree, oregano, basilika ja chilirouhe. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita ja anna kiehahtaa.
Murenna lasagnelevyt kattilaan. Sekoita ja anna kiehua kannen alla hiljalleen poreillen 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.
Puolita kirsikkatomaatit. Viimeistele keitto ranskankermalla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.
Vinkkejä
Kätevästi yhdessä kattilassa valmistuu myös pannulasagne.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 403 kJ / 97 kcal | 2016 kJ / 483 kcal |
Rasva | 5.3 g | 26.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.6 g | 12.9 g |
Hiilihydraatit | 6.4 g | 32.1 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 8.1 g |
Proteiini | 5 g | 27 g |
Ravintokuitu | 0.6 g | 3 g |
Suola | 0.7 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.