
Nakkimustekalat
10min
10
Lastenjuhlia järjestettäessä vain mielikuvitus on rajana! Kunnon nakit kaartuvat kattilassa söpöiksi mustekaloiksi, jotka voi asetella tarjottimelle salaattipedin, vihannestikkujen sekä ketsuppi- ja dippikippojen kera.
Lue lisää lastenjuhlien suunnittelusta ruoka-aineallergiat huomioiden täältä.
Ainekset
nakkimustekalat ja vihannestikut
- 1 iso paketti Snellmanin Kunnon kuorettomia nakkeja (560 g)
- 3 kpl porkkanaa
- 1 kpl tuorekurkku
Lisäksi
- ketsuppia
- dippikastiketta
- ruukku jääsalaattia
Ohje
-
Huuhtele salaatinlehdet ja asettele ne isolle laakealle tarjottimelle tai leikkuulaudalle. Huuhtele tuorekurkku ja kuori porkkanat. Leikkaa kurkku ja porkkana pitkiksi tikuiksi ja asettele ne kulhoihin tai juomalaseihin.
-
Leikkaa nakkeihin kaksi pitkää viiltoa pystysuunnassa. Keitä reilussa vedessä n. 3 minuuttia, kunnes nakit ovat lämmenneet ja mustekalan lonkerot ovat kääntyneet kaarelle.
-
Annostele ketsuppi ja halutessasi dippikastike (huomioi mahdolliset allergiat) pieniin annoskippohin. Asettele vihannestikut ja ketsuppikulhot salaattipedin päälle.
-
Nosta nakkimustekalat varovasti pihtejä tai reikäkauhaa käyttäen salaattipedille. Tarjoile heti.
Lastenjuhlia järjestettäessä vain mielikuvitus on rajana! Kunnon nakit kaartuvat kattilassa söpöiksi mustekaloiksi, jotka voi asetella tarjottimelle salaattipedin, vihannestikkujen sekä ketsuppi- ja dippikippojen kera.
Lue lisää lastenjuhlien suunnittelusta ruoka-aineallergiat huomioiden täältä.