Siirry sisältöön
Lihapiirakka

Lihapiirakka

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

8

1h 30min kokonaisaika

Keskitaso

Lihapiirakka on suomalainen klassikkoruoka, joka sopii hyvin niin arkiruoaksi kuin vaikkapa hieman tuhdimmaksi välipalaksi. Tämä lihapiirakkaohje sisältää useamman vaiheen, sillä myös lihapiirakan taikina leivotaan alusta alkaen, mutta lopputulos on taatusti pienen vaivan arvoinen! Lihapiirakka kypsennetään uppopaistamalla eli friteeraamalla, mutta halutessasi voit tehdä vähemmän rasvaisen version valmistamalla lihapiirakat uunissa. Tämä lihapiirakkaresepti sisältää luonnollisesti Kunnon jauhelihaa, joka on valmistettu 100 % suomalaisesta pakastamattomasta lihasta. Herra Snellmanin lihapiirakkaohje, ole hyvä!

Ainekset

Taikina
  • 25 g hiivaa
  • 2.5 dl maitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl psyllium kuitujauhetta
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g tattarijauhoa
  • 100 g täysjyväriisijauhoa
Täyte
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
  • 1 kpl sipulia
  • 2 dl keitettyä puuroriisiä
  • 0.5 rkl omenasiiderietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 1 tl kuivattuja yrttejä
  • 0.5 tl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä paistamiseen

Ohje

Aloita taikinalla: murenna hiiva kulhoon.

Lisää maito, öljy ja psylliumi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.

Anna taikinan paisua 10 minuuttia.

Seikoita joukkoon rahka, suola, jauhot ja vaivaa kunnolla, mielellään koneella.

Anna taikinan paisua vielä noin 30 minuuttia.

Tee täyte: valmista puuroriisi pakkauksen mukaan (me käytimme 3 dl vettä, 1,5 dl riisiä ja keitimme 15 minuuttia).

Hienonna sipuli, paista pehmeäksi öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista.

Ota täyte pois lämmöstä ja sekoita joukkoon riisi. Lisää mausteet ja maista. Anna jäähtyä.

Aloita piirakoiden tekeminen laittamalla taikina
jauhotetulle alustalle ja kauli pötköksi.

Jaa taikina 8 osaan ja kauli pyöreiksi.

Kastele taikinan kulmat vedellä, lisää täyte niin että puolet piirakasta saa täytettä ja ”sulje” piirakka, laittamalla toinen puoli päälle.

Sulje lihapiirakka painamalla reunia yhteen haarukalla.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa tai kattilassa, kunnes öljy on 180 °C.

Kypsennä lihapiirakat yksitellen öljyssä – molemmin puolin.

Laita valmiit lihapiirakat talouspaperille ja anna ylimääräinen öljy valua pois.

Tarjoa lihapiirakka esimerkiksi salaatin kera ja nauti!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 120 g
Energia 942 kJ / 225 kcal 1130 kJ / 270 kcal
Rasva 9.4 g 11.3 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 2.9 g
Hiilihydraatit 20.6 g 24.7 g
- josta sokereita 2.6 g 3.1 g
Proteiini 13 g 16 g
Ravintokuitu 2 g 2.4 g
Suola 1 g 1.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle