Lihapiirakka

Lihapiirakka

Lihapiirakka on suomalainen klassikkoruoka, joka sopii hyvin niin arkiruoaksi kuin vaikkapa hieman tuhdimmaksi välipalaksi. Tämä lihapiirakkaohje sisältää useamman vaiheen, sillä myös lihapiirakan taikina leivotaan alusta alkaen, mutta lopputulos on taatusti pienen vaivan arvoinen!

Lihapiirakka kypsennetään uppopaistamalla eli friteeraamalla, mutta halutessasi voit tehdä vähemmän rasvaisen version valmistamalla lihapiirakat uunissa. Tämä lihapiirakkaresepti sisältää luonnollisesti Kunnon jauhelihaa, joka on valmistettu 100 % suomalaisesta pakastamattomasta lihasta.

Herra Snellmanin lihapiirakkaohje, ole hyvä!

8

Ainekset

Taikina:
  • 25 g hiivaa
  • 2.5 dl huoneenlämpöistä maitoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 dl rahkaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g teffjauhoa tai tattarijauhoa
  • 100 g täysjyväriisijauhoa
Täyte:
  • 400 g Snellmanin Kunnon Naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl keitetty puuroriisiä
  • 0.5 rkl omenasiiderietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl maustepippuria
  • 1 tl sekoitus kuivattuja yrttejä
  • 0.5 tl valkosipulijauhoa
  • auringonkukkaöljyä paistamiseen

Lihapiirakka — Ohje

  1. Aloita taikinalla: murenna hiiva kulhoon.
  2. Lisää maito, öljy ja psylliumi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  3. Anna taikinan paisua 10 minuuttia.
  4. Seikoita joukkoon rahka, suola, jauhot ja vaivaa kunnolla, mielellään koneella.
  5. Anna taikinan paisua vielä noin 30 minuuttia.
  6. Tee täyte: valmista puuroriisi pakkauksen mukaan (me käytimme 3 dl vettä, 1,5 dl riisiä ja keitimme 15 minuuttia).
  7. Hienonna sipuli, paista pehmeäksi öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Ota täyte pois lämmöstä ja sekoita joukkoon riisi. Lisää mausteet ja maista. Anna jäähtyä.
  8. Aloita piirakoiden tekeminen laittamalla taikina jauhotetulle alustalle ja kauli pötköksi.
  9. Jaa taikina 8 osaan ja kauli pyöreiksi.
  10. Kastele taikinan kulmat vedellä, lisää täyte niin että puolet piirakasta saa täytettä ja ”sulje” piirakka, laittamalla toinen puoli päälle.
  11. Sulje lihapiirakka painamalla reunia yhteen haarukalla.
  12. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa tai kattilassa, kunnes öljy on 180 °C.
  13. Kypsennä lihapiirakat yksitellen öljyssä – molemmin puolin.
  14. Laita valmiit lihapiirakat talouspaperille ja anna ylimääräinen öljy valua pois.
  15. Tarjoa lihapiirakka esimerkiksi salaatin kera ja nauti!
02Snellman_jauheliha_landingpage_banner-(1)

Jauheliha on olennainen osa ruokakulttuuriamme ja monissa perheissä sitä syödään viikoittain. Me Snellmanilla haluamme, että kotikokeilla on mahdollisuus valita arkeensa laadukkaita tuotteita ja siksi teemme myös kaikkein tavallisimmat tuotteet parhaalla mahdollisella tavalla.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit