Siirry sisältöön
Loaded foccacia

Loaded foccacia

Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g

2h 50min (josta aktiivista 30min)

8

Keskitaso

Tämä näyttävä ja herkullinen focaccia on täydellinen valinta niin brunssille kuin juhlien suolaiseksi tarjottavaksi. Mehevä leipä täytetään kirsikkatomaateilla, oliiveilla, provolonejuustolla ja rosmariinilla, ja sen pinnalle asetellaan ilmakuivattua kinkkua sekä raikasta basilikakastiketta. Täyteläinen ja kauniisti koristeltu focaccia on yhtä aikaa sekä silmän- että suunruokaa!

Ainekset

Basilikakastike
  • 1 kpl ruukkua basilikaa
  • 2 rkl balsamiviinietiikkaa
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
Taikina
  • 3.5 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 7 dl vehnäjauhoja

Ohje

  1. Murenna 25 g tuorehiivaa kädenlämpöisen veden joukkoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita hyvin.

  2. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä n. 1 tunti.

  3. Vuoraa uunivuoka (25 x 30 cm) leivinpaperilla ja voitele se 2 rkl oliiviöljyllä.

  4. Kaada taikina vuokaan ja painele tasaiseksi öljytyin käsin. Peitä liinalla ja anna kohota n. 40 minuuttia.

  5. Halkaise kirsikkatomaatit (125 g) ja puolita oliivit (1/2 dl).

  6. Paloittele provolonejuusto ja revi rosmariinin oksat.
  7. Valuta taikinan päälle ½ dl öljyä ja painele taikinaan sormilla koloja.

  8. Lisää päälle kirsikkatomaatit, oliivit, provolonejuusto ja rosmariini. Ripottele pinnalle sormisuola. Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  9. Valmista basilikakastike. Hienonna puolet basilikasta veitsellä. Säästä loput koristeluun. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään.

  10. Levitä kypsän focaccian päälle ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele basilikan lehdillä ja valuta päälle basilikakastiketta. Tarjoa lopput kastikkeesta focaccian kanssa.

Vinkkejä

Voit korvata provolonejuuston maultaan samankaltaiselta maistuvalla goudalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1393 kJ / 333 kcal 2090 kJ / 500 kcal
Rasva 18.2 g 27.2 g
- josta tyydyttynyttä 4.1 g 6.1 g
Hiilihydraatit 33.1 g 49.6 g
- josta sokereita 4.9 g 7.4 g
Proteiini 9 g 13 g
Ravintokuitu 2.1 g 3.1 g
Suola 2.1 g 3.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä näyttävä ja herkullinen focaccia on täydellinen valinta niin brunssille kuin juhlien suolaiseksi tarjottavaksi. Mehevä leipä täytetään kirsikkatomaateilla, oliiveilla, provolonejuustolla ja rosmariinilla, ja sen pinnalle asetellaan ilmakuivattua kinkkua sekä raikasta basilikakastiketta. Täyteläinen ja kauniisti koristeltu focaccia on yhtä aikaa sekä silmän- että suunruokaa!

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle