Loaded foccacia
2h 50min (josta aktiivista 30min)
8
Keskitaso
Ainekset
- 125 g kirsikkatomaatteja
- 1 dl kalamata-oliiveja
- 100 g goudajuustoa
- 2 kpl rosmariinin vartta
- 1 kpl Snellman Suomalainen ilmakuivattu kinkku 80 g
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
Basilikakastike
- 1 kpl ruukkua basilikaa
- 2 rkl balsamiviinietiikkaa
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Taikina
- 3.5 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1.5 tl suolaa
- 7 dl vehnäjauhoja
Ohje
-
Murenna 25 g tuorehiivaa kädenlämpöisen veden joukkoon. Lisää öljy, hunaja ja suola. Sekoita hyvin.
-
Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia. Anna kohota liinalla peitettynä n. 1 tunti.
-
Vuoraa uunivuoka (25 x 30 cm) leivinpaperilla ja voitele se 2 rkl oliiviöljyllä.
-
Kaada taikina vuokaan ja painele tasaiseksi öljytyin käsin. Peitä liinalla ja anna kohota n. 40 minuuttia.
-
Halkaise kirsikkatomaatit (125 g) ja puolita oliivit (1/2 dl).
- Paloittele provolonejuusto ja revi rosmariinin oksat.
-
Valuta taikinan päälle ½ dl öljyä ja painele taikinaan sormilla koloja.
-
Lisää päälle kirsikkatomaatit, oliivit, provolonejuusto ja rosmariini. Ripottele pinnalle sormisuola. Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
-
Valmista basilikakastike. Hienonna puolet basilikasta veitsellä. Säästä loput koristeluun. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
-
Levitä kypsän focaccian päälle ilmakuivattua kinkkua. Viimeistele basilikan lehdillä ja valuta päälle basilikakastiketta. Tarjoa lopput kastikkeesta focaccian kanssa.
Vinkkejä
Voit korvata provolonejuuston maultaan samankaltaiselta maistuvalla goudalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1393 kJ / 333 kcal | 2090 kJ / 500 kcal |
Rasva | 18.2 g | 27.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 6.1 g |
Hiilihydraatit | 33.1 g | 49.6 g |
- josta sokereita | 4.9 g | 7.4 g |
Proteiini | 9 g | 13 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 3.1 g |
Suola | 2.1 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.