Siirry sisältöön
Maatiaispossun sisäfilee perunasalaatilla ja halloumilla glaseerattuna Micke Björklundin tapaan

Maatiaispossun sisäfilee perunasalaatilla ja halloumilla glaseerattuna Micke Björklundin tapaan

Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g

4

45min työaika + 45min kokonaisaika

Helppo

Minisarjassa ”Mickes matresa” ahvenanmaalainen kokki ja mediapersoona Michael Björklund tekee laadukkaita annoksia Snellmanin raaka-aineista ja tutustuu matkan varrella pohjalaisiin tuotanto-olosuhteisiin ja kunnon perhetiloihin. Sarjan ensimmäisessä jaksossa Micke otta pitkän päivän päätteeksi käsittelyyn maatiaispossun sisäfileen, ja valmistaa tälle kaveriksi kesäisen herkullisen perunasalaatin ja glaseeraa lihan omalla tavallaan.

Ainekset

Maatiaispossun sisäfile
Kesäinen perunasalaatti
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 15 kpl uusia perunoita
  • 1 kpl omenaa
  • 1 kpl punasipulia
  • 1 kpl suolakurkkua
  • 15 kpl kapriksia
  • 1 tl sinappia
  • 0.5 dl ruohosipulia
Glaseeraus
  • 2 dl liukuvaa hunajaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • 0.5 tl soijakastiketta

Ohje

Liha, valmistautuminen

Leikkaa filee kolmeen yhtä suureen osaan pituussunnassa. Mausta suolalla ja pippurilla ja katkaise pienimpiin palasille niin mahtuu paremmin pannulle. Anna lihan levätä sen aikaa kun valmistat perunasalaatin
Kaada tuorejuusto kulhoon, pilko pienet perunat kahteen osaan ja pudota sekaan. Pilko mös suolakurkku pienemmäksi ja lisää kulhoon.

Raasta omena palasiksi ja lisää kulhoon, pilko myös punasipuli, murskaa kaprikset ja lisää kulhoon reippaan sinappilusikallisen kera.

Sekoita itsellesi hyvä koostumus ja lisää halutessasi ruohosipulia antamaan sekä makua että väriä. Perunasalaatin voit tehdä jo edellisenä päivänä jos niin haluat.

Glaseerauas

Sekota tasaisesti pieneen kulhoon kunnes saat kaunnin koostumuksen sojasta, hunajasta ja tomaattipyreestä.

Lihat ja halloumi

Leikkaa halloumista paksuja siivuja.

Paista lihat yhdessä pannussa käyttäen reilusti voita. Paista kunnolla, ja arvio katseella milloin olet saanut toivomasi pinnoituksen aikaiseksi. Paistamisen loppusuoralla voit heittää pannulle valkosipulia makua antamaan.
Toisella pannulla (vähän pienemmällä lämmöllä) paistat samalla halloumisi, mutta olehan tarkka: pinta palaa helposti.
Paistamisen loppuvaiheessa lisäät glaseerausta lihapalojen päälle ja annat muhia maukkaaksi.

Esillepano

Rakenna kaunis kattaus näiden vaiheiden kautta. Leikka lihaa poikittain pienemmiksi paloiksi. Pohjusta tarjoiluastia perunasalaatilla, täydennä kokonaisuutta lihalla ja halloumilla ja viimeistele tuoreella persiljalla. Viimeisenä silauksena kaadat vielä pannusta lämmintä glaseerausta kokonaisuuden ylle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 550 g
Energia 530 kJ / 126 kcal 2915 kJ / 692 kcal
Rasva 3.4 g 18.6 g
- josta tyydyttynyttä 2 g 11.2 g
Hiilihydraatit 15.5 g 85 g
- josta sokereita 9.1 g 50.1 g
Proteiini 8 g 46 g
Ravintokuitu 0.8 g 4.4 g
Suola 0.4 g 2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle