Maatiaispossun sisäfilee perunasalaatilla ja halloumilla glaseerattuna Micke Björklundin tapaan

Fläskfilé med potatissallad, halloumi och Micke Björklunds glaze 1

Minisarjassa ”Mickes matresa” ahvenanmaalainen kokki ja mediapersoona Michael Björklund tekee laadukkaita annoksia Snellmanin raaka-aineista ja tutustuu matkan varrella pohjalaisiin tuotanto-olosuhteisiin ja kunnon perhetiloihin. Sarjan ensimmäisessä jaksossa Micke otta pitkän päivän päätteeksi käsittelyyn maatiaispossun sisäfileen, ja valmistaa tälle kaveriksi kesäisen herkullisen perunasalaatin ja glaseeraa lihan omalla tavallaan.

Katso kaikki ”Mickes Matresa”-jaksot Herra Snellmanin YouTube-kanavalta.

4 45 min

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee (600 g)
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen
  • valkosipulia paistamisen yhteydessä (valinnainen)
Kesäinen perunasalaatti
  • 200 g tuorejuusto (maustamaton)
  • n. 15 kpl uusia perunoita, puhdistettuja ja keitettyjä
  • 1 kpl omena
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl suolakurkku
  • n. 15 kpl kaprista
  • hyvää sinappia
  • ruohosipulia
Glaseeraukseen
  • 2 dl liukuvaa hunajaa
  • 1 rl tomaattipyreetä
  • 1 tilkka sojaa

Maatiaispossun sisäfilee perunasalaatilla ja halloumilla glaseerattuna Micke Björklundin tapaan — Ohje

Liha, valmistautuminen
  1. Leikkaa filee kolmeen yhtä suureen osaan pituussunnassa. Mausta suolalla ja pippurilla ja katkaise pienimpiin palasille niin mahtuu paremmin pannulle. Anna lihan levätä sen aikaa kun valmistat perunasalaatin
  1. Kaada tuorejuusto kulhoon, pilko pienet perunat kahteen osaan ja pudota sekaan. Pilko mös suolakurkku pienemmäksi ja lisää kulhoon.
  2. Raasta omena palasiksi ja lisää kulhoon, pilko myös punasipuli, murskaa kaprikset ja lisää kulhoon reippaan sinappilusikallisen kera.
  3. Sekoita itsellesi hyvä koostumus ja lisää halutessasi ruohosipulia antamaan sekä makua että väriä. Perunasalaatin voit tehdä jo edellisenä päivänä jos niin haluat.
Glaseerauas
  1. Sekota tasaisesti pieneen kulhoon kunnes saat kaunnin koostumuksen sojasta, hunajasta ja tomaattipyreestä.
Lihat ja halloumi
  1. Leikkaa halloumista paksuja siivuja.
  2. Paista lihat yhdessä pannussa käyttäen reilusti voita. Paista kunnolla, ja arvio katseella milloin olet saanut toivomasi pinnoituksen aikaiseksi. Paistamisen loppusuoralla voit heittää pannulle valkosipulia makua antamaan.
  3. Toisella pannulla (vähän pienemmällä lämmöllä) paistat samalla halloumisi, mutta olehan tarkka: pinta palaa helposti.
  4. Paistamisen loppuvaiheessa lisäät glaseerausta lihapalojen päälle ja annat muhia maukkaaksi.
Esillepano
  1. Rakenna kaunis kattaus näiden vaiheiden kautta. Leikka lihaa poikittain pienemmiksi paloiksi. Pohjusta tarjoiluastia perunasalaatilla, täydennä kokonaisuutta lihalla ja halloumilla ja viimeistele tuoreella persiljalla. Viimeisenä silauksena kaadat vielä pannusta lämmintä glaseerausta kokonaisuuden ylle.

Vinkki!

Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit