Makkara-leipäkääryleet
4
40min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Makkara-leipäkääryleet
- 1 kpl Snellman All Natural Bratwurst grillimakkara 230 g
- 1 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
- 4 kpl lisäaineettomia ruis- tai vehnärieskoja
- 100 g tulista silmusalaattia
Kantarellitahna
- 1 dl kantarelleja
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl tuoretta timjamia
- 0.5 dl tuoretta persiljaa
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus valkopippuria
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Chilitahna
- 2 kpl punaista chiliä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl tuoretta persiljaa
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
Valmista heti ensimmäisenä tahnat
Paista kanttarellit pannulla 1 tl oliiviöljyssä kunnes menettävät ylimääräiset nesteet. Mausta tinjamilla, valkopippurilla, mustapippurilla ja suolalla. Siirrä mortteliin tai mixeriin valkosipulin ja persiljan kanssa ja sekoita tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita vielä hetken
Leikkaa chili pieneksi paloiksi. Lisää mortteliin valkosipulin, persiljan ja suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita kunnolla
Paista makkarat grillissä
Lämmitä leipäset tai rieskat grillissä muutaman sekunnin per puoli
Levitä jokaisen leivän keskelle oma tahna. Aseta tahnan päälle kaksi makkaraa (chorizo). Aseta jokaisen leipäsen päälle täytteet ja taita hyvin varovasti kiinni
Kääri ympärille vähän foliota niin rullat pysyvät tiukasti kiinni ja on helppo syödä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1201 kJ / 289 kcal | 3003 kJ / 724 kcal |
Rasva | 22.4 g | 55.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.3 g | 15.8 g |
Hiilihydraatit | 12.1 g | 30.4 g |
- josta sokereita | 1 g | 2.6 g |
Proteiini | 10 g | 24 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 6.8 g |
Suola | 1.5 g | 3.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.