Siirry sisältöön
Makkara-leipäkääryleet

Makkara-leipäkääryleet

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

4

40min kokonaisaika

Keskitaso

Tämä Ugolinon herkut -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Ainekset

Makkara-leipäkääryleet
Kantarellitahna
  • 1 dl kantarelleja
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl tuoretta timjamia
  • 0.5 dl tuoretta persiljaa
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus valkopippuria
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
Chilitahna
  • 2 kpl punaista chiliä
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0.5 dl tuoretta persiljaa
  • 1 kpl ripaus suolaa

Ohje

Valmista heti ensimmäisenä tahnat

Paista kanttarellit pannulla 1 tl oliiviöljyssä kunnes menettävät ylimääräiset nesteet. Mausta tinjamilla, valkopippurilla, mustapippurilla ja suolalla. Siirrä mortteliin tai mixeriin valkosipulin ja persiljan kanssa ja sekoita tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita vielä hetken

Leikkaa chili pieneksi paloiksi. Lisää mortteliin valkosipulin, persiljan ja suolan kanssa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää oliiviöljy ja sekoita kunnolla

Paista makkarat grillissä

Lämmitä leipäset tai rieskat grillissä muutaman sekunnin per puoli

Levitä jokaisen leivän keskelle oma tahna. Aseta tahnan päälle kaksi makkaraa (chorizo). Aseta jokaisen leipäsen päälle täytteet ja taita hyvin varovasti kiinni

Kääri ympärille vähän foliota niin rullat pysyvät tiukasti kiinni ja on helppo syödä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 1201 kJ / 289 kcal 3003 kJ / 724 kcal
Rasva 22.4 g 55.9 g
- josta tyydyttynyttä 6.3 g 15.8 g
Hiilihydraatit 12.1 g 30.4 g
- josta sokereita 1 g 2.6 g
Proteiini 10 g 24 g
Ravintokuitu 2.7 g 6.8 g
Suola 1.5 g 3.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle