Siirry sisältöön
Mausteiset grilliribsit

Mausteiset grilliribsit

(10)
Kommentit
Maatiaispossun loin ribs n. 1,0 kg

4h 40min (josta aktiivista 40min)

4

Keskitaso

Nämä mausteiset grilliribsit esipaistetaan uunissa suussa sulavan mureiksi ennen grillaamista ja tarjoillaan raikkaan porkkana-inkiväärisalaatin kera. Itse tehdyssä makeahkossa mausteseoksessa maistuu korianteri, kumina, fenkoli sekä savupaprika. Tätä herkkumaustetta kannattaakin tehdä kerralla isompi satsi ja käyttää sitä grillaukseen pitkin kesää!
Nämä mausteiset grilliribsit esipaistetaan uunissa suussa sulavan mureiksi ennen grillaamista ja tarjoillaan raikkaan porkkana-inkiväärisalaatin kera. Itse tehdyssä makeahkossa mausteseoksessa maistuu korianteri, kumina, fenkoli sekä savupaprika. Tätä herkkumaustetta kannattaakin tehdä kerralla isompi satsi ja käyttää sitä grillaukseen pitkin kesää!

Kokkaa resepti vaiheittain

1

Ota ribsit huoneenlämpöön ½-tuntia ennen niiden valmistamista.

2

Valmista mausteseos. Lisää kokoinaiset mausteet mortteliin tai maustemyllyyn ja rouhi karkeaksi rouheeksi.

3

Lisää rouhittujen mausteiden sekaan 3 rkl fariinisokeria, 2 tl savupaprikaa, 1 tl kuivattuja chililastuja ja 3 tl suolaa. Sekoita.

4

Hiero mausteseos ribsien pintaan, molemmille puolille. Aseta uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Kypsennä 150 asteisessa uunissa 1,5–2 tuntia, kunnes liha irtoaa luista. Seuraa ribsien kypsymistä uunissa – jos pinnalla oleva mausteseos alkaa tummumaan liikaa, peitä ribsit foliolla.

5

Valmista inkivääri-porkkanasalaatti. Kuori ja raasta 5 porkkanaa karkeaksi raasteeksi.

6

Kuutioi 1 paprika ja suikaloi 2 kevätsipulia.

7

Kuori ja raasta 1 valkosipulinkysnsi sekä puolikkaan peukalon kokoinen pala inkivääriä. Rouhi suolapähkinät kevyesti. Purista limen mehu. Hienonna melkein kaikki korianteri, mutta jätä osa lehdistä koristelua varten.

8

Hienonna 3/4 ruukkua korianteria ja jätä loput koristeluun. Rouhi kevyesti 1 dl suolapähkinöitä.

9

Halkaise 1 lime ja purista mehu salaatin joukkoon. Lisää 1 rkl soijaa sekä 1 rkl seesamiöljyä.

10

Sivele uunissa paistettujen kypsien ribsien pintaan kevyesti öljyä.

11

Viimeistele ribsit paistamalla ne nopeasti grillissä.

12

Leikkaa ribsit paloiksi ja tarjoile inkivääri-porkkanasalaatin ja limelohkojen kanssa.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät