Nachopelti
6
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Nachopelti
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 250 g nachoja
- 150 g juustoraastetta esim. mozzarella,cheddar tai texmex maustettua
- 0.5 tl paprikajauhetta
- 1 tl öljyä
- 4 rkl tomaattipyrettä
- 1 dl vettä
- 1 tl sokeria
Lisäksi
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 2 kpl avokadoa
- 1 kpl punaista paprikaa
- 150 g ranskankermaa
- 200 g salsakastiketta
Ohje
Ruskista jauheliha öljyssä paistinpannulla.
Lisää tomaattipyree ja vesi. Sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla, sokerilla, paprikajauheella ja mustapippurilla.
Levitä maissilastut ja jauheliha uunipellille leivinpaperin päälle.
Lisää juustoraaste.
Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko paprika. Halkaise avokadot, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Levitä salsakastike, kirsikkatomaatit, paprika ja avokado nachopellin päälle. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoa nachopellin kanssa ranskankermaa.
Tarjoile nachopelti lämpimänä ja nauti!
Vinkkejä
Jauhelihan maustamiseen sopii hyvin myös valmis taco-mauste.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 1006 kJ / 242 kcal | 2515 kJ / 605 kcal |
Rasva | 16.7 g | 41.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 6 g | 15 g |
Hiilihydraatit | 10.9 g | 27.3 g |
- josta sokereita | 2.1 g | 5.2 g |
Proteiini | 10 g | 26 g |
Ravintokuitu | 2.5 g | 6.4 g |
Suola | 0.6 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Kokkaa resepti vaiheittain
Katso koko reseptivideo
Nachopelti on helposti muunneltavissa
Nachopelti on helposti muunneltavissa eri tarpeiden, mieltymysten sekä saatavilla olevien raaka-aineiden pohjalta. Se tekeekin nachopellistä täydellisen ruoan niin arkeen kuin illanistujaisiinkin. Tässä muutama kätevä vinkki nachojen tuunaukseen:
Freesimpi nachopelti
Freesimpi nachopelti syntyy lisäämällä paistamisen jälkeen nachopellin päälle tuoreita kasviksia. Kuutioidut tomaatit, avokado ja lime sopivat mausteiseen nachopeltiin kuin nenä päähän. Melkein kuin salaattia, paitsi parempaa.
Hävikkipelti
Nachopeltiin uppoaa lähes mikä tahansa jääkaapin perukoilta löytynyt kasvis tai kastike. Nachopelti onkin helppo loihtia jääkaapin jämistä, kuten juustonkannikoista tai hieman nahistuneista kasviksista. Lisää nachopeltiin esimerkiksi paprikaa, kesäkurpitsaa tai perunaa ja heitä paiston jälkeen päälle vielä ranskankermaa. Helppo ja herkullinen tapa minimoida hävikki.
Tulinen nachopelti
Jos kaipaat nachopeltiin lisää potkua, saat sitä lisäämällä nachopeltiin jalapenoja ja chiliä. Heitä päälle vielä kunnolla salsaa ja hikoiluttavan tulinen nachopelti on valmis. Potkiiko jo?
Nachopelti kaura- tai ruisnachoilla
Nachopelti onnistuu tietenkin myös muillakin kuin vain perinteisillä maissinachoilla. Kokeile vaikka kotimaisia kauranachoja!
Tyypillisesti nachojen päälle levitetään texmex-maustettua jauhelihaa, juustoa, salsakastiketta sekä lisukkeita maun mukaan, esimerkiksi tomaattia, jalapenoja, punasipulia tai papuja. Uunissa paistamisen jälkeen voi lisätä vielä guacamolea ja creme fraichea.
Hyvän nachopellin täytteissä on riittävästi mehevyyttä, niin että ne eivät kuivu uunissa. Juuston määrässä ja rasvaisuudessa ei kannata pihistellä, ja paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei pelti pääse kärähtämään ja kuivumaan liikaa reunoiltaan.
Paista nachopeltiä 225-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin värin.
Nachopellin päälle voi uunin jälkeen lisätä vielä creme fraichea, guacamolea tai tuoretta avokadoa, sekä raikkaita kasviksia, esim. kirsikkatomaatteja. Viimeistelyyn sopivat tuoreet yrtit, etenkin korianteri.
Nachopellin syömisessä on turha hienostella, kätevimmin se sujuu käsin yhteisestä astiasta nachoja lisukkeineen nostelemalla. Haarukat sopivat huonosti nachojen syöntiin.