Nakkikastike
25min
4
Helppo
Ainekset
Nakkikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 kpl sipulia
- 2 rkl voita paistamiseen
- 1 dl vehnäjauhoja
- 8 dl vettä
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 50 g voita
Ohje
Paloittele nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja paloitellut nakit rasvassa ja siirrä ne sivuun odottamaan.
Kuumenna pannulla rasva ja lisää jauhot. Ruskista koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes seos on saanut hieman väriä.
Lisää vettä vähitellen sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksuista. Mausta kastike soijalla, paprikajauheella, valkopippurilla ja mustapippurilla.
Lisää paloitellut nakit ja anna hautua vielä hetken. Tarkista maku!
Tarjoa nakkikastike keitettyjen perunoiden tai muusin ja vihersalaatin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 693 kJ / 167 kcal | 2079 kJ / 502 kcal |
Rasva | 13.7 g | 41.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.6 g | 19.9 g |
Hiilihydraatit | 4.5 g | 13.5 g |
- josta sokereita | 0.4 g | 1.3 g |
Proteiini | 6 g | 17 g |
Ravintokuitu | 0.4 g | 1.1 g |
Suola | 1.3 g | 3.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.