Siirry sisältöön
Nakkikastike

Nakkikastike

Kunnon nakki 400 g

25min

4

Helppo

Nakkikastike on arkiruokaa parhaimmillaan. Varsinkin kun se on tehty Herra Snellmanin Kunnon nakkimakkaroista. Tässä ohjeessa nakkien kastikkeeksi tehdään perinteinen ruskea kastike. Aikaa siihen menee alle puoli tuntia. Herra Snellmanin resepti, olkaa hyvät!

Ainekset

Nakkikastike
  • 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 kpl sipulia
  • 2 rkl voita paistamiseen
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 50 g voita

Ohje

Paloittele nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli ja paloitellut nakit rasvassa ja siirrä ne sivuun odottamaan.

Kuumenna pannulla rasva ja lisää jauhot. Ruskista koko ajan sekoittaen puulastalla, kunnes seos on saanut hieman väriä.

Lisää vettä vähitellen sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksuista. Mausta kastike soijalla, paprikajauheella, valkopippurilla ja mustapippurilla.

Lisää paloitellut nakit ja anna hautua vielä hetken. Tarkista maku!

Tarjoa nakkikastike keitettyjen perunoiden tai muusin ja vihersalaatin kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 693 kJ / 167 kcal 2079 kJ / 502 kcal
Rasva 13.7 g 41.2 g
- josta tyydyttynyttä 6.6 g 19.9 g
Hiilihydraatit 4.5 g 13.5 g
- josta sokereita 0.4 g 1.3 g
Proteiini 6 g 17 g
Ravintokuitu 0.4 g 1.1 g
Suola 1.3 g 3.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

Katso koko reseptivideo

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle