Nakkipannukakku
4
50min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Nakkipannukakku
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 560 g
- 3 kpl kananmunaa
- 2 dl kevytmaitoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
- 0.2 tl suolaa
- 2 rkl voita paistamiseen
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 kpl lehtikaalia
- 0.2 dl juustoraastetta
- 1 kpl mozzarellajuustoa (á 125 g)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 10 g basilikanlehtiä
Ohje
Lämmitä uuni 225-asteiseksi ja laita uunin kestävä pannu lämpenemään keskitasolle. Sekoita taikinan aineet keskenään ja anna taikinan tekeytyä uunin lämmetessä. Kun pannu on kuuma, lisää sille voi, anna sulaa ja lisää taikina pannulle. Paista pannukakkua 15 minuuttia.
Paista sillä välin Kunnon kuorettomat nakit. Poista lehtikaalista paksu ruoko ja sekoita lehtiin oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Kun pannukakku on paistunut 15 minuuttia, lisää päälle nakit ja ripottele päälle muutama lusikallinen juustoraastetta, lisää tomaatit ja lehtikaali. Paista pannukakkua vielä 10 minuuttia.
Ota pannukakku pois uunista, revi päälle mozzarella juusto, pirskottele päälle oliiviöljyä ja ripaus mustapippuria.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 947 kJ / 228 kcal | 3030 kJ / 730 kcal |
Rasva | 18 g | 57.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.4 g | 23.8 g |
Hiilihydraatit | 5.1 g | 16.3 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 4.4 g |
Proteiini | 11 g | 35 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.8 g |
Suola | 1.1 g | 3.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.