Siirry sisältöön
Naudan fileepihvit ja pippurikastike

Naudan fileepihvit ja pippurikastike

Naudan mureutettu ulkofileepihvi 2 kpl 240 g

35min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Pippurikastike on suomalaisten kestosuosikki pihveistä puhuttaessa, ja oheisessa videoreseptissä tähtikokki Micke Björklund verhoilee Snellmanin herkulliset naudan ulkofileet omaan variaatioonsa klassikkokastikkeesta. Ulkofileitä pannulla paistaessa on hyvä pitää mielessä pari yksityiskohtaa: paperilla kuivattu ja etukäteen maustettu liha käyttäytyy lämpimällä pannulla parhaiten, ja voilla, timjamilla ja valkosipulilla kylvettäminen tuo pihveille kauttaaltaan herkullisuutta jokaiseen puraisuun. Tätä herkkua tarjoaa mielellään muillekin!

Ainekset

Pippurikastike
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 100 g mustapippurituorejuustoa
  • suolaa

Ohje

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista.

  2. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä.

  3. Kuivaa naudan mureutettujen fileepihvien pinta ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

  4. Lisää pannulle öljy ja pihvit.

  5. Lisää pannulle murskatut valkosipulinkynnet ja timjami. Anna pihvien kypsyä kunnes lihan pinnalta tihkuu nestettä. Lisää pannulle voita ja käännä pihvit. Paista kunnes toiseltakin puolelta tihkuu nestettä.

  6. Nosta pihvit leikkuulaudalle ja anna vetäytyä n. 15 min.

  7. Tarjoile pihvit kokonaisina tai valmiiksi poikkisyin viipaloituina esimerkiksi pippurikastikkeen ja muiden lisukkeiden kera.

Pippurikastike
  1. Pihvien paistamisen jälkeen lisää pannulle vesi ja kerma. Keitä kasaan kunnes n. puolet nesteestä on jäljellä.

  2. Siivilöi kastike. Lisää pippurijuusto ja sekoita kunnes se on kokonaan sulanut. Mausta suolalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1260 kJ / 304 kcal 1890 kJ / 455 kcal
Rasva 23.7 g 35.6 g
- josta tyydyttynyttä 9 g 13.5 g
Hiilihydraatit 2.9 g 4.3 g
- josta sokereita 2.1 g 3.2 g
Proteiini 19 g 29 g
Ravintokuitu 0.3 g 0.5 g
Suola 1.3 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Pippurikastike on suomalaisten kestosuosikki pihveistä puhuttaessa, ja oheisessa videoreseptissä tähtikokki Micke Björklund verhoilee Snellmanin herkulliset naudan ulkofileet omaan variaatioonsa klassikkokastikkeesta. Ulkofileitä pannulla paistaessa on hyvä pitää mielessä pari yksityiskohtaa: paperilla kuivattu ja etukäteen maustettu liha käyttäytyy lämpimällä pannulla parhaiten, ja voilla, timjamilla ja valkosipulilla kylvettäminen tuo pihveille kauttaaltaan herkullisuutta jokaiseen puraisuun. Tätä herkkua tarjoaa mielellään muillekin!

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle