Siirry sisältöön
Naudan pippuripihvi, vaahdotettu jalapenofeta ja lämmin green goddes -salaatti

Naudan pippuripihvi, vaahdotettu jalapenofeta ja lämmin green goddes -salaatti

Naudan pippurinen fileepihvi 2 kpl 240 g

1h 45min (josta aktiivista 25min)

2

Keskitaso

Tämä resepti on luotu niihin hetkiin, kun haluat hemmotella itseäsi ja läheisiäsi täydellisellä makuelämyksellä. Mehukas, kotimaisesta naudan ulkofileestä valmistettu pippuripihvi saa seurakseen samettisen vaahdotetun jalapenofetan, jossa suolainen feta ja sopiva chilin potku kohtaavat vastustamattomalla tavalla. Lisukkeena tarjoillaan lämmin Green Goddess -salaatti, joka yhdistää kauden vihreät kasvikset, kermaisen kastikkeen ja ripauksen luksusta. Tässä ruoassa tasapainottuvat voimakkaat ja pehmeät maut – täydellinen valinta juhlahetkiin ja erityisiin illallisiin!

Ainekset

Lämmin green goddes -salaatti
  • 1 kpl vihreää paprikaa
  • 250 g nippu vihreää parsaa
  • 0.5 kpl parsakaalta
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 dl cashew pähkinöitä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl limeä
Vaahdotettu jalapeno-fetatahna
  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 0.5 kpl vihreää jalapenoa

Ohje

  1. Kuivaa lihan pinta, mausta se suolalla ja anna pihvin lämmetä huoneenlämmössä 45 minuuttia ennen paistamista.

  2. Valmista lämmin green goddes -salaatti. Halkaise paprika, poista paprikasta valkoinen osa ja siemenet. Leikkaa paprika reiluiksi paloiksi.

  3. Poista parsoista (250 g) kova tyvi ja paloittele ne. Irrota puolikaan parsakaalin nuput.

  4. Kuori ja hienonna 2 valkosipulinkynttä. Siirrä kasvikset uunivuokaan.

  5. Lisää päälle cashewpähkinät (1 dl), öljy (1 rkl), hunaja (1 rkl), suola (½ tl) ja mustapippuri (½ tl). Sekoita. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  6. Valmista vaahdotettu jalapeno-fetatahna. Puolita jalapeno, poista kanta ja hienonna jalapeno. Mittaa tehosekoittimen kulhoon fetajuusto, tuorejuusto, jalapeno ja mustapippuri. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

  7. Kuumenna paksupohjaisessa paistinpannussa öljy (n. 1 rkl) ja voi (1 rkl). Anna lämmetä, kunnes voi ei enää vaahtoa.

  8. Lisää pihvit ja paista n. 1,5–2 minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvit pois pannulla, jotta ne eivät kypsy liikaa. Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

  9. Kokoa annos. Levitä lautasen pohjalle vaahdotettua jalapeno-fetatahnaa. Lisää päälle paahdettuja kasviksia ja nosta päälle paistettu pihvi. Viimeistele annos limen puolikkaalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 859 kJ / 207 kcal 3865 kJ / 931 kcal
Rasva 14.6 g 65.9 g
- josta tyydyttynyttä 5.3 g 23.9 g
Hiilihydraatit 5.7 g 25.8 g
- josta sokereita 4.5 g 20.1 g
Proteiini 11 g 51 g
Ravintokuitu 2.5 g 11.4 g
Suola 1 g 4.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä resepti on luotu niihin hetkiin, kun haluat hemmotella itseäsi ja läheisiäsi täydellisellä makuelämyksellä. Mehukas, kotimaisesta naudan ulkofileestä valmistettu pippuripihvi saa seurakseen samettisen vaahdotetun jalapenofetan, jossa suolainen feta ja sopiva chilin potku kohtaavat vastustamattomalla tavalla. Lisukkeena tarjoillaan lämmin Green Goddess -salaatti, joka yhdistää kauden vihreät kasvikset, kermaisen kastikkeen ja ripauksen luksusta. Tässä ruoassa tasapainottuvat voimakkaat ja pehmeät maut – täydellinen valinta juhlahetkiin ja erityisiin illallisiin!

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle