Okonomiyaki rapealla vaahterasiirappipekonilla
30min
4
Helppo
Ainekset
- 300 g valkokaalia
- 1 kpl porkkanaa
- 3 kpl kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 3 rkl vaahterasiirappia
Ohje
Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkana.
Lisää kulhoon kaali ja porkkana, kananmunat, vehnäjauhot, vesi, ja soijakastike. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Kaada taikina pannulle ja levitä pyöreäksi letuksi, noin 1–2 cm paksuiseksi. Voit paistaa taikinasta myös pari pienempää okonomiyakia. Paista 5–6 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja kasvikset ovat pehmenneet. Pidä lämpimänä.
Asettele pekonit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele vaahterasiirappi niiden pintaan. Paista 200-asteisessa uunissa rapeaksi, noin 13 min. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi.
Viimeistele okonomiyaki tarjoillessa lisäämällä sen päälle valmista okonomi-kastiketta, majoneesia, hienonnettua sipulinvartta tai ruohosipulia, seesaminsiemeniä ja pekoni.
Vinkkejä
Voit halutessasi tehdä myös itse Okonomi-kastiketta sekoittamalla n. 3 rkl ketsuppia ja 1 rkl Worcestershire-kastiketta keskenään ja maustamalla sen n. 1 tl soijakastiketta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 225 g | |
---|---|---|
Energia | 915 kJ / 218 kcal | 2058 kJ / 491 kcal |
Rasva | 10.1 g | 22.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 5.2 g |
Hiilihydraatit | 23.1 g | 52.1 g |
- josta sokereita | 6.8 g | 15.4 g |
Proteiini | 8 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 4.1 g |
Suola | 1.2 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.