
Okonomiyaki rapealla vaahterasiirappipekonilla
Kunnon pekoni 150 g30min
4
Helppo
Ainekset
- 300 g valkokaalia
- 1 kpl porkkanaa
- 3 kpl kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl vettä
- 1 rkl soijakastiketta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 3 rkl vaahterasiirappia
Ohje
-
Lisää kulhoon kaali ja porkkana, kananmunat, vehnäjauhot, vesi, ja soijakastike. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
-
Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Kaada taikina pannulle ja levitä pyöreäksi letuksi, noin 1–2 cm paksuiseksi. Voit paistaa taikinasta myös pari pienempää okonomiyakia. Paista 5–6 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja kasvikset ovat pehmenneet. Pidä lämpimänä.
-
Asettele pekonit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele vaahterasiirappi niiden pintaan. Paista 200-asteisessa uunissa rapeaksi, noin 13 min.
-
Levitä okonomiyakin pintaan valmista okonomi-kastiketta ja japanilaista majoneesia.
-
Viimeistele lisäämällä päälle vielä rapea pekoni, hienonnettua sipulinvartta tai ruohosipulia sekä seesaminsiemeniä.
Vinkkejä
Voit halutessasi tehdä myös itse Okonomi-kastiketta sekoittamalla n. 3 rkl ketsuppia ja 1 rkl Worcestershire-kastiketta keskenään ja maustamalla sen n. 1 tl soijakastiketta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 225 g | |
---|---|---|
Energia | 915 kJ / 218 kcal | 2058 kJ / 491 kcal |
Rasva | 10.1 g | 22.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 5.2 g |
Hiilihydraatit | 23.1 g | 52.1 g |
- josta sokereita | 6.8 g | 15.4 g |
Proteiini | 8 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 4.1 g |
Suola | 1.2 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Menee kokeiluun!