Siirry sisältöön
Okonomiyaki rapealla vaahterasiirappipekonilla

Okonomiyaki rapealla vaahterasiirappipekonilla

Kunnon pekoni 150 g

30min

4

Helppo

Tämä japanilainen herkku, okonomiyaki, on täydellinen yhdistelmä rapeaa, pehmeää, makeaa ja suolaista! Tässä reseptissä mehevä kaalipannukakku kohtaa makeaksi paahtuneen pekonin ja täyteläiset kastikkeet. Herkuttele arjen luksuksella, joka hurmaa niin maullaan kuin monipuolisuudellaan!

Ainekset

  • 300 g valkokaalia
  • 1 kpl porkkanaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl vettä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 3 rkl vaahterasiirappia

Ohje

  1. Suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi ja raasta porkkana.

  2. Lisää kulhoon kaali ja porkkana, kananmunat, vehnäjauhot, vesi, ja soijakastike. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

  3. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Kaada taikina pannulle ja levitä pyöreäksi letuksi, noin 1–2 cm paksuiseksi. Voit paistaa taikinasta myös pari pienempää okonomiyakia. Paista 5–6 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea ja kasvikset ovat pehmenneet. Pidä lämpimänä.

  4. Asettele pekonit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja sivele vaahterasiirappi niiden pintaan. Paista 200-asteisessa uunissa rapeaksi, noin 13 min.

  5. Anna jäähtyä hieman ja leikkaa paloiksi.

  6. Levitä okonomiyakin pintaan valmista okonomi-kastiketta ja japanilaista majoneesia.

  7. Viimeistele lisäämällä päälle vielä rapea pekoni, hienonnettua sipulinvartta tai ruohosipulia sekä seesaminsiemeniä.

Vinkkejä

Voit halutessasi tehdä myös itse Okonomi-kastiketta sekoittamalla n. 3 rkl ketsuppia ja 1 rkl Worcestershire-kastiketta keskenään ja maustamalla sen n. 1 tl soijakastiketta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 225 g
Energia 915 kJ / 218 kcal 2058 kJ / 491 kcal
Rasva 10.1 g 22.8 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 5.2 g
Hiilihydraatit 23.1 g 52.1 g
- josta sokereita 6.8 g 15.4 g
Proteiini 8 g 19 g
Ravintokuitu 1.8 g 4.1 g
Suola 1.2 g 2.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä japanilainen herkku, okonomiyaki, on täydellinen yhdistelmä rapeaa, pehmeää, makeaa ja suolaista! Tässä reseptissä mehevä kaalipannukakku kohtaa makeaksi paahtuneen pekonin ja täyteläiset kastikkeet. Herkuttele arjen luksuksella, joka hurmaa niin maullaan kuin monipuolisuudellaan!

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (1)

Tallenna

Ostoslistalle