
Quesadillat pekonitäytteellä
Kunnon pekoni 150 g45min
12
Helppo
Ainekset
Quesadillat pekonitäytteellä
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 6 kpl isoa tortillaa
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 0,5 dl chilikastiketta
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 100 g ohuita kesäkurpitsaviipaleita
- 1 dl juustoraastetta
- 0,5 dl paahdettua sipulirouhetta
- 2 rkl öljyä
Avokado-sipulisalsa
- 1 kpl avokadoa
- 1 kpl punasipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 3 rkl kapriksia
- 0,5 tl ripaus suolahiutaleita
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl viinietikkaa
Ohje
-
Leikkaa pekoniviipalenippu keskeltä kahtia ja paista palat rapeiksi. Levitä tortillat työlaudalle ja voitele ne tuore- tai sulatejuustolla.
-
Valuta chilikastiketta mausteeksi juuston päälle. Ripottele ruohosipulisilppu kolmelle tortillalle juuston päälle.
-
Lisää juustohöylällä vuollut ohuet kesäkurpitsaviipaleet, juustoraaste ja paahdettu sipuli sekä pekonipalat päälle.
-
Aseta loput kolme tortillaa täytteiden päälle niin, että juusto-chilikastikepuoli on täytteitä vasten.
-
Paista tortillat samassa pannussa kuin pekonit, molemmilta puolita kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Käytä tarvittaessa tilkka öljyä paistamiseen.
-
Jäähdytä hetki. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja nauti avokado-sipulisalsan kanssa.
Avokado-sipulisalsa
- Kuutioi avokadon hedelmäliha, silppua sipuli ja paloittele kirsikkatomaatit. Yhdistä aineet ja anna maustua vartti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 110 g | |
---|---|---|
Energia | 986 kJ / 237 kcal | 1084 kJ / 260 kcal |
Rasva | 15.3 g | 16.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 5 g | 5.5 g |
Hiilihydraatit | 17.7 g | 19.5 g |
- josta sokereita | 3.4 g | 3.7 g |
Proteiini | 6 g | 7 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 2 g |
Suola | 0.9 g | 1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.