Quesadillat pekonitäytteellä
12
45min työaika + 45min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Quesadillat pekonitäytteellä
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 6 kpl isoa tortillaa
- 150 g maustettua tuorejuustoa
- 0.5 dl chilikastiketta
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 100 g ohuita kesäkurpitsaviipaleita
- 1 dl juustoraastetta
- 0.5 dl paahdettua sipulirouhetta
- 2 rkl öljyä
Avokado-sipulisalsa
- 1 kpl avokadoa
- 1 kpl punasipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 3 rkl kapriksia
- 0.5 tl ripaus suolahiutaleita
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl viinietikkaa
Ohje
Leikkaa pekoniviipalenippu keskeltä kahtia ja paista palat rapeiksi. Levitä tortillat työlaudalle ja voitele ne tuore- tai sulatejuustolla.
Valuta chilikastiketta mausteeksi juuston päälle. Ripottele ruohosipulisilppu kolmelle tortillalle juuston päälle.
Lisää juustohöylällä vuollut ohuet kesäkurpitsaviipaleet, juustoraaste ja paahdettu sipuli sekä pekonipalat päälle.
Aseta loput kolme tortillaa täytteiden päälle niin, että juusto-chilikastikepuoli on täytteitä vasten.
Paista tortillat samassa pannussa kuin pekonit, molemmilta puolita kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Käytä tarvittaessa tilkka öljyä paistamiseen.
Jäähdytä hetki. Leikkaa quesadillat neljään osaan ja nauti avokado-sipulisalsan kanssa.
Avokado-sipulisalsa
Kuutioi avokadon hedelmäliha, silppua sipuli ja paloittele kirsikkatomaatit. Yhdistä aineet ja anna maustua vartti.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 110 g | |
---|---|---|
Energia | 986 kJ / 237 kcal | 1084 kJ / 260 kcal |
Rasva | 15.3 g | 16.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 5 g | 5.5 g |
Hiilihydraatit | 17.7 g | 19.5 g |
- josta sokereita | 3.4 g | 3.7 g |
Proteiini | 6 g | 7 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 2 g |
Suola | 0.9 g | 1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.