Perinteinen makkarakastike
4
20min työaika + 20min kokonaisaika
Helppo
Perinteinen makkarakastike on entistä maukkaampaa, kun se tehdään lenkkimakkarasta, jossa on oikeasti runsaasti lihaa. Herra Snellmanin Kunnon lenkkimakkarassa on myös vähemmän lisäaineita. Lihaisa makkarakastike on niin herkullista, että se vie kielen mennessään.
Tässä Herra Snellmanin makkarakastikeohje helppoon arkiruokaan. Kokkaa ja nauti!
Ainekset
Perinteinen makkarakastike
- 0.5 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 1 kpl sipulia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 2 dl vettä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
Ohje
Pilko sipuli ja kuutioi makkara. Kuullota sipuli pannulla ja lisää makkarat, ruskista hetken.
Lisää jauhot makkaroiden joukkoon, anna jauhojen ruskistua.
Lisää vesi, tomaattipyree ja lihaliemikuutio. Anna kiehahtaa hetken välillä sekoittaen.
Tarjoile makkarakastike perunamuusin ja porkkanaraasteen kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 120 g | |
---|---|---|
Energia | 610 kJ / 146 kcal | 732 kJ / 176 kcal |
Rasva | 9.6 g | 11.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 4.3 g |
Hiilihydraatit | 8.3 g | 10 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 1.7 g |
Proteiini | 7 g | 8 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 0.6 g |
Suola | 1.8 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.