
Pikainen possu piccata
Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g30min
2
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 3 kpl banaanisalottisipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 100 g säilöttyjä pepperoni-paprikoita (valmiiksi viipaloitu)
- 1 dl vettä
- 25 g voita
- 0.5 tl suolaa
- 0.3 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
- 35 g saksanpähkinää
- 1 tl öljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 1 dl pepperoni-paprikoiden lientä
Ohje
-
Kuori kaikki sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ja suikaloi salottisipulit pituussuunnassa. Hienonna puolet lehtipersiljasta ja säästä loput annosten viimeistelyyn. Rouhi saksanpähkinät kevyesti.
-
Lämmitä pannulla hieman öljyä. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä kunnes sipulit pehmenevät ja saavat väriä, noin 5-8 minuuttia. Lisää pannulle 1 dl paprikoiden lientä sekä 1dl vettä ja keitä kasaan muutama minuutti. Lisää voi, suola ja pippuri. Hauduta kevyesti poreillen vielä n. 5 min, kunnes kastike hieman saostuu. Lisää hienonnettu lehtipersilja.
-
Paista pihvit erillisellä pannulla pienessä määrässä öljyä. Kun pihvit ovat kypsät, kaada kastike niiden päälle ja tarjoile ruoka suoraan pannulta.
-
Sekoita pienessä kulhossa loput lehtipersiljasta, rouhitut saksanpähkinät ja 1 tl öljyä sekä 1 tl etikkaa. Lisää persilja-pähkinäsalaatti pihvien ja kastikkeen päälle.
-
Voit nauttia pihvien kanssa esimerkiksi paahdettuja lohkoperunoita, perunamuussia tai riisiä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 854 kJ / 205 kcal | 2135 kJ / 514 kcal |
Rasva | 14.2 g | 35.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 9.9 g |
Hiilihydraatit | 5.5 g | 13.7 g |
- josta sokereita | 2.3 g | 5.7 g |
Proteiini | 13 g | 32 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 6.8 g |
Suola | 2 g | 5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.