Siirry sisältöön
Pikainen possu piccata

Pikainen possu piccata

Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g

2

30min työaika | 30min kokonaisaika

Helppo

Tämä Snellmanin versio italialaisesta klassikkoherkusta valmistuu näppärästi Maatiaispossun lehtipihveistä! Salotti- ja valkosipulista, pepperoni-paprikoista ja lehtipersiljasta valmistuu herkullinen kastike, jonka kruunaavat mehevät possupihvit ja ihana maustettu saksanpähkinämuru. Tarjoile vaikka lohkoperunoiden, muusin tai riisin kera.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
  • 3 kpl banaanisalottisipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 100 g säilöttyjä pepperoni-paprikoita (valmiiksi viipaloitu)
  • 1 dl vettä
  • 25 g voita
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
  • 35 g saksanpähkinää
  • 1 tl öljyä
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 dl pepperoni-paprikoiden lientä

Ohje

Kuori kaikki sipulit. Viipaloi valkosipulinkynnet ja suikaloi salottisipulit pituussuunnassa. Hienonna puolet lehtipersiljasta ja säästä loput annosten viimeistelyyn. Rouhi saksanpähkinät kevyesti.

Lämmitä pannulla hieman öljyä. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä kunnes sipulit pehmenevät ja saavat väriä, noin 5-8 minuuttia. Lisää pannulle 1 dl paprikoiden lientä sekä 1dl vettä ja keitä kasaan muutama minuutti. Lisää voi, suola ja pippuri. Hauduta kevyesti poreillen vielä n. 5 min, kunnes kastike hieman saostuu. Lisää hienonnettu lehtipersilja.

Paista pihvit erillisellä pannulla pienessä määrässä öljyä. Kun pihvit ovat kypsät, kaada kastike niiden päälle ja tarjoile ruoka suoraan pannulta.

Sekoita pienessä kulhossa loput lehtipersiljasta, rouhitut saksanpähkinät ja 1 tl öljyä sekä 1 tl etikkaa. Lisää persilja-pähkinäsalaatti pihvien ja kastikkeen päälle.

Voit nauttia pihvien kanssa esimerkiksi paahdettuja lohkoperunoita, perunamuussia tai riisiä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 854 kJ / 205 kcal 2135 kJ / 514 kcal
Rasva 14.2 g 35.5 g
- josta tyydyttynyttä 4 g 9.9 g
Hiilihydraatit 5.5 g 13.7 g
- josta sokereita 2.3 g 5.7 g
Proteiini 13 g 32 g
Ravintokuitu 2.7 g 6.8 g
Suola 2 g 5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle