Siirry sisältöön
Porilainen 2.0

Porilainen 2.0

Kunnon Koskenlaskija & cheddar grillimakkara 360 g

35min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Porilainen kuuluu suomalaiseen grilliperinteeseen kuin sinappi nakkikioskille. Tässä versiossa klassikko saa arvoisensa päivityksen: rapeaksi paahdettu hapanjuurileipä korvaa perinteisen sämpylän, ja väliin ladotaan Snellmanin Kunnon Koskenlaskija-cheddar grillimakkaraa – rehellistä makua ja kunnon tavaraa. Karamellisoitu sipuli tuo makeutta, ja avokado-kurkkusalaatti tuo mukaan raikasta twistiä. Tässä yhdistyvät snägärin nostalgia ja tämän päivän makumaailma – suupala suomalaista street foodia parhaimmillaan.

Ainekset

Karamellisoitu sipuli
  • 2 kpl isoa sipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 0.3 tl suolaa
Avokado-tuorekurkkusalaatti
  • 1 kpl avokadoa
  • 0.5 kpl kurkkua
  • 1 kpl limeä
  • 0.5 kpl ruukkua tilliä

Ohje

  1. Valmista karamellisoitu sipuli. Kuori ja suikaloi sipulit. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää sokeri ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla.

  2. Valmista avokado-tuorekurkkusalaatti. Halkaise avokado ja poista siemen. Koverra hedelmäliha lusikalla kulhoon ja soseuta se haarukalla. Halkaise lime ja purista mehu kulhoon. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna tilii. Yhdistä kaikki ainekset keskenään kulhossa ja sekoita tasaiseksi.

  3. Leikkaa leipä viipaleiksi. Voitele leivät öljyllä molemmin puolin Grillaa leivät rapeiksi. Halkaise valkosipuli ja hiero valkosipulinkynttä rapeiden leipien pintaan. Pidä leivät lämpiminä.

  4. Grillaa makkarat ja viipaloi ne vinottain siivuiksi.

  5. Kokoa leivät. Sivele neljän leipäviipaleen pintaan hieman sinappia. Levitä leivän päälle avokado-kurkkusalaattia. Nosta päälle grillattu makkara ja karamellisoitua sipulia. Lisää leipä kanneksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 947 kJ / 227 kcal 3786 kJ / 909 kcal
Rasva 12.6 g 50.4 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 12.9 g
Hiilihydraatit 18.3 g 73.4 g
- josta sokereita 2.9 g 11.6 g
Proteiini 7 g 27 g
Ravintokuitu 5.7 g 22.8 g
Suola 1 g 4.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Porilainen kuuluu suomalaiseen grilliperinteeseen kuin sinappi nakkikioskille. Tässä versiossa klassikko saa arvoisensa päivityksen: rapeaksi paahdettu hapanjuurileipä korvaa perinteisen sämpylän, ja väliin ladotaan Snellmanin Kunnon Koskenlaskija-cheddar grillimakkaraa – rehellistä makua ja kunnon tavaraa. Karamellisoitu sipuli tuo makeutta, ja avokado-kurkkusalaatti tuo mukaan raikasta twistiä. Tässä yhdistyvät snägärin nostalgia ja tämän päivän makumaailma – suupala suomalaista street foodia parhaimmillaan.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle