
Ribsit ja mansikka-vesimelonisalaatti
Maatiaispossun kypsä spare ribs BBQ n. 900 g35min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kypsä spare ribs BBQ n. 900 g
- 250 g mansikkaa
- 500 g vesimelonia
- 65 g rucolasalaattia
- 200 g fetajuustoa
- 0.5 dl pistaaseja
Chimichurri
- 1 kpl ruukkua persiljaa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl chiliä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 0.25 tl suolaa
- 0.5 tl sokeria
- 0.25 tl mustapippuria
Ohje
-
Valmista chimichurri. Kuori ja paloittele valkosipuli. Paloittele chili. Siirrä kaikki kastikkeen ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella kevyesti. Kastikkeen ei tarvitse olla tasaista.
-
Lämmitä ribsit grillissä tai uunissa 225 °C:ssa n. 15 min. Poista ribseistä luut ja leikkaa paloiksi.
-
Lohko mansikat. Kuori ja paloittele vesimeloni. Rouhi pistaasipähkinät kevyesti.
-
Siirrä tarjoiluastiaan rucola, mansikat, vesimeloni. Sekoita kevyesti. Murustele päälle fetajuustoa ja rouhittuja pistaasipähkinöitä. Lisää ribsit. Valuta päälle chimichurria.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 915 kJ / 220 kcal | 3658 kJ / 880 kcal |
Rasva | 15.9 g | 63.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.8 g | 19.3 g |
Hiilihydraatit | 5.5 g | 21.9 g |
- josta sokereita | 4.5 g | 18 g |
Proteiini | 13 g | 51 g |
Ravintokuitu | 1 g | 4.1 g |
Suola | 1.3 g | 5.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.