Rieskat lämpimällä bataatti-linssisalaatilla ja chorizomakkaralla
6
Keskitaso
Ainekset
Yrtti-valkosipulirieskat
- 20 g hiivaa
- 1 dl vettä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl grahaminjauhoa
- 2 tl kuivattua timjamia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 rkl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
Lämmin bataatti-linssisalaatti
- 500 g bataattia
- 1 dl belugalinssejä
- 0.5 kpl kasvisliemikuutiota
- 0.5 kpl sormisuolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 tl kuivattua timjamia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 dl rucolasalaattia
Jogurttikastike
- 100 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 rkl sitruunanmehua
- 1 tl hunajaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Chorizo
Ohje
Yrtti-valkosipulirieskat
Murenna hiiva kulhoon ja sekoita veteen kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot, timjami, oliiviöljy, hunaja ja murskattu valkosipuli.
Sekoita taikinaksi ja lisää suola. Vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin, taikina jää vähän tahmeaksi. Ripottele jauhoja päälle ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi kostean keittiöliinan alla.
Ripottele jauhoja pöydälle ja kumoa taikina. Jaa taikinaa 6 osaan, noin 96 gramaa kappale. Leivo pyöreiksi palloiksi. Anna levätä liinan alla muutaman minuutin
Kuumenna hieman ölytty paistinpannu tai grilli. Kauli pullat ohuiksi rieskoiksi. Pistä reikiä haarukalla ja kypsennä rieskat yksi kerrallaan noin 2-3 minuuttia per puoli, jotta ne saavat kauniin värin. Rieskat ovat parhaimillaan vastaleivottuna.
Lämmin bataatti-linssisalaatti
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Bataattia ei tarvitse kuoria, mutta se on hyvä pestä. Pilko se kuutioiksi ja jaa ne tasaisesti leivinpaperilla peitetylle pellille.
Lurauta päälle oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista uunissa noin 15 minuuttia, jotta bataattikuutiot pehmenevät
Keitä 2 dl vettä. Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja lisää ne kattilaan liemikuution kanssa. Keitä 20-25 minuuttia kunnes linssit ovat vähän al dente
Sekoita linssit, bataatti ja rucola keskenän.
Jogurttikastike
Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Chorizo
Paista tai grillaa makkara. Täytä leivät kahdella chorizomakkaralla, bataatti-linssisalaatilla ja jogurttikastikkeella.
Vinkki!
Kokeile grillata käyttämätön sitruunan puolikas. Grillaa sitruunan leikattu puoli kunnes se saa väriä, sillä silloin sen maku muuttuu makeammaksi. Purista mehu ruoan päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 240 g | |
---|---|---|
Energia | 1062 kJ / 254 kcal | 2549 kJ / 609 kcal |
Rasva | 11.8 g | 28.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 4 g | 9.7 g |
Hiilihydraatit | 24.9 g | 59.7 g |
- josta sokereita | 3.3 g | 8 g |
Proteiini | 10 g | 24 g |
Ravintokuitu | 3.1 g | 7.6 g |
Suola | 1.5 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.