Siirry sisältöön
Rieskat lämpimällä bataatti-linssisalaatilla ja chorizomakkaralla

Rieskat lämpimällä bataatti-linssisalaatilla ja chorizomakkaralla

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

6

Keskitaso

Tämä Made from Scratch -blogin resepti oli mukana “All Natural -makumatka” -kilpailussa, jossa haastoimme suomalaisia ruokabloggaajia kehittämään oman reseptinsä lisäaineettomista All Natural -makkaroistamme.

Ainekset

Yrtti-valkosipulirieskat
  • 20 g hiivaa
  • 1 dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl grahaminjauhoa
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 rkl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
Lämmin bataatti-linssisalaatti
  • 500 g bataattia
  • 1 dl belugalinssejä
  • 0.5 kpl kasvisliemikuutiota
  • 0.5 kpl sormisuolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl rucolasalaattia
Jogurttikastike
  • 100 g turkkilaista jogurttia (10%)
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl hunajaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Chorizo

Ohje

Yrtti-valkosipulirieskat

Murenna hiiva kulhoon ja sekoita veteen kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot, timjami, oliiviöljy, hunaja ja murskattu valkosipuli.

Sekoita taikinaksi ja lisää suola. Vaivaa taikinaa vielä muutaman minuutin, taikina jää vähän tahmeaksi. Ripottele jauhoja päälle ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi kostean keittiöliinan alla.

Ripottele jauhoja pöydälle ja kumoa taikina. Jaa taikinaa 6 osaan, noin 96 gramaa kappale. Leivo pyöreiksi palloiksi. Anna levätä liinan alla muutaman minuutin

Kuumenna hieman ölytty paistinpannu tai grilli. Kauli pullat ohuiksi rieskoiksi. Pistä reikiä haarukalla ja kypsennä rieskat yksi kerrallaan noin 2-3 minuuttia per puoli, jotta ne saavat kauniin värin. Rieskat ovat parhaimillaan vastaleivottuna.

Lämmin bataatti-linssisalaatti

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Bataattia ei tarvitse kuoria, mutta se on hyvä pestä. Pilko se kuutioiksi ja jaa ne tasaisesti leivinpaperilla peitetylle pellille.

Lurauta päälle oliiviöljyä ja mausta sormisuolalla, pippurilla ja timjamilla. Paista uunissa noin 15 minuuttia, jotta bataattikuutiot pehmenevät

Keitä 2 dl vettä. Huuhtele linssit kylmässä vedessä ja lisää ne kattilaan liemikuution kanssa. Keitä 20-25 minuuttia kunnes linssit ovat vähän al dente

Sekoita linssit, bataatti ja rucola keskenän.

Jogurttikastike

Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla.

Chorizo

Paista tai grillaa makkara. Täytä leivät kahdella chorizomakkaralla, bataatti-linssisalaatilla ja jogurttikastikkeella.

Vinkki!

Kokeile grillata käyttämätön sitruunan puolikas. Grillaa sitruunan leikattu puoli kunnes se saa väriä, sillä silloin sen maku muuttuu makeammaksi. Purista mehu ruoan päälle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 240 g
Energia 1062 kJ / 254 kcal 2549 kJ / 609 kcal
Rasva 11.8 g 28.4 g
- josta tyydyttynyttä 4 g 9.7 g
Hiilihydraatit 24.9 g 59.7 g
- josta sokereita 3.3 g 8 g
Proteiini 10 g 24 g
Ravintokuitu 3.1 g 7.6 g
Suola 1.5 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle