Siirry sisältöön
Savukinkkupannari

Savukinkkupannari

Superior savukinkku 180 g

4

15min työaika + 1h 15min kokonaisaika

Helppo

Suolainen pannukakku on ihana aamu- väli tai iltapala. Tässä pannarissa maistuu Snellmanin Superior savukinkku sekä mehukas puoliveriappelsiini ja suippopaprika. Tämä pannari sopii hyvin myös kunnon ruuaksi, kun tarjoilet sen raikkaan salaatin kera.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Superior savukinkku 180 g
  • 2 kpl puoliveriappelsiinia
  • 1 kpl suippopaprikaa
  • 7 dl maitoa
  • 4.5 dl vehnäjauhoja
  • 4 kpl kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 rkl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria

Ohje

Raasta yhden puoliveriappelsiinin kuori ja purista mehu. Yhdistä puristettu mehu ja maito, jotta saat yhteensä 8 dl nestettä. Sekoita kulhossa appelsiinin mehu ja raastettu kuori, maito, kananmunat, juustoraaste, öljy, jauhot ja mausteet. Anna turvota 30 minuuttia.

Leikkaa suippopaprika renkaiksi ja kuutioi savukinkkuviipaleet. Kuori toinen appelsiini veitsellä ja leikkaa hedelmäliha puolikuun muotoisiksi viipaleiksi.

Kaada turvonnut pannaritaikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle kuutioidut kinkkuviipaleet, paprikakiekot ja appelsiiniviipaleet.

Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30–40 minuuttia.

Vinkkejä

Tarjoile kinkkupannarin kanssa puoliveriappelsiini-fenkolisalaattia. Saat salaatista erityisen maukkaan pirskottelemalla sen päälle hieman omenasiiderietikkaa. Sekoita salaatin joukkoon myös yrttejä, rucolaa tai salaatinversoja.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 641 kJ / 153 kcal 2564 kJ / 610 kcal
Rasva 5.3 g 21 g
- josta tyydyttynyttä 1.6 g 6.4 g
Hiilihydraatit 17 g 67.8 g
- josta sokereita 3.6 g 14.5 g
Proteiini 9 g 35 g
Ravintokuitu 1 g 4 g
Suola 0.5 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle