Subileipä salamilla ja pikkelöidyillä kirsikkatomaateilla
4
30min työaika + 24h 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 dl vettä
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 0.5 dl sokeria
- 0.5 tl suolaa
Subileipä salamilla
- 2 kpl esipaistettuja patonkeja
- 1 kpl Snellman Chorizo salami 100 g
- 100 g juustoviipaletta
- 150 g jääsalaatin lehteä
- 1 kpl punasipulia
- 0.5 dl aiolia
Ohje
Pikkelöidyt kirsikkatomaatit
Pese kirsikkatomaatit huolellisesti. Pistele tomaatteihin muutama reikä hammastikulla ja aseta ne puhtaaseen kannelliseen astiaan. Mittaa kattilaan vesi, väkiviinaetikka ja sokeri. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.
Kaada liemi kirsikkatomaattien päälle, mausta suolalla ja sulje kansi. Jäähdytä huoneenlämmössä ja nosta sen jälkeen jääkaappiin. Anna maustua vähintään yön yli. Halutessasi voit maustaa liemen esim. timjamilla tai valkosipulilla.
Subileipä salamilla
Paista patongit paketin ohjeiden mukaisesti ja anna jäähtyä hetki. Halkaise patongit ja laita väliin juustoa. Paahda leipiä 225 asteisessa uunissa 2–4 minuuttia kunnes juusto sulaa. Ota leivät uunista ja asettele juuston päälle Snellman salamia, salaattia, siivutettua punasipulia ja pikkelöidyt kirsikkatomaatit. Viimeistele leivät aiolilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 665 kJ / 158 kcal | 1994 kJ / 475 kcal |
Rasva | 5.9 g | 17.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.3 g | 3.8 g |
Hiilihydraatit | 20.9 g | 62.8 g |
- josta sokereita | 7 g | 21 g |
Proteiini | 5 g | 14 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 3.7 g |
Suola | 1 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.