Siirry sisältöön
Syksyinen sieni-pekonipiirakka

Syksyinen sieni-pekonipiirakka

Kunnon pekoni 150 g

8

45min työaika + 45min kokonaisaika

Helppo

Tässä suussa sulavassa suolaisessa piirakassa yhdistyvät Kunnon pekoni ja metsäsienet herkullisimmalla mahdollisella tavalla. Muistathan käsitellä sienet kunkin lajin edellyttämällä tavalla, ja pidä mielessä, ettei tuntemattomia sieniä saa koskaan käyttää ruuanlaitossa. Kantarelli, suppilovahvero ja herkkutatti eivät tarvitse esikäsittelyä, pelkkä roskista puhdistaminen ja pannulla paistaminen riittää. Sieni-pekonipiirakka sopii erinomaisesti syksyisen juhlapöydän päätähdeksi, rentojen illanistujaisten pikkusuolaiseksi tai lounaaksi salaatin kanssa nautittavaksi. Tämän herkun voit hyvin valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä, sillä piirakka vain paranee vetäytyessään kunnolla.

Ainekset

Pohja
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0.5 tl suolaa
  • 1.25 dl rypsiöljyä
  • 0.5 dl vettä
Täyte
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 300 g kantarelleja
  • 1 kpl sipulia
  • 2 rkl voita
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 dl laktoositonta ruokakermaa
  • 3 kpl kananmunaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 kpl ripaus mustapippuria

Ohje

Pohja

Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe. Lisää joukkoon öljy ja sekoita. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.

Painele taikina pyöreän vuoan (26 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohja 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 12 minuuttia.

Täyte

Puhdista ja tarvittaessa paloittele sienet. Pienemmät sienet voi käyttää kokonaisena, mutta esim. herkkutatit kannattaa pilkkoa n. 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko pekoni ja hienonna sipuli. Laita sienet kuivalle pannulle, ja kuumenna, kunnes neste on haihtunut. Paista pekoni.

Lisää sienien sekaan pari ruokalusikallista rasvaa sekä hienonnettu sipuli. Kun sipuli on kuulottunut ja sienet ovat saaneet hieman väriä, sekoita paistettu pekoni niiden joukkoon.

Valmista täyte: sekoita ruokakerma, munat ja juustoraaste kulhossa. Mausta pippurilla.

Levitä sieni-pekonitäyte esipaistetun pohjan päälle. Kaada päälle kermaseos ja loppu juustoraaste.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Tarjoile jäähtyneenä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 170 g
Energia 1140 kJ / 274 kcal 1939 kJ / 466 kcal
Rasva 20 g 33.9 g
- josta tyydyttynyttä 5.5 g 9.3 g
Hiilihydraatit 15.2 g 25.8 g
- josta sokereita 1.4 g 2.3 g
Proteiini 8 g 13 g
Ravintokuitu 1.6 g 2.7 g
Suola 1 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle