
Täytetyt bagelit
Kotimainen meetvursti 220 g1h 10min (josta aktiivista 20min)
8
Helppo
Ainekset
Bagelit (eli rinkilät)
- 6 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1.5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 kpl pussia kuivahiivaa
- 3.5 dl lämmintä vettä
Kinkkutäyte
- 3 rkl majoneesia
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
- 1 kpl kurkkua
- 0.5 kpl Snellman Ohuen ohut keittokinkku 270 g
Meetvurstitäyte
- 3 rkl ranskankermaa
- 50 g suippopaprikarenkaita koristeluun
- 5 g ruohosipulia
- 70 g Snellman Kotimainen meetvursti 220 g
Ohje
Bagelit
-
Sekoita hiiva lämpöiseen veteen, lisää sokeri ja osa vehnäjauhoista.
-
Lisää loput aineksista ja vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa käsistä.
-
Anna kohota kulhossa kaksinkertaiseksi.
-
Alusta taikina ja jaa se 8 osaan. Pyörittele taikinanpalat palloiksi ja tee niistä sitten tankoja.
-
Yhdistä taikinatankojen päät rinkiläksi.
-
Kiehauta vesi ja suola.
-
Keitä rinkilöitä noin minuutti per puoli, valuta ja siirrä pellille.
-
Laita päälle seesaminsiemeniä ja paista 220 asteessa noin 20 min.
Kinkkutäyte
-
Pilko kinkku, kananmuna ja kurkku pieneksi.
-
Lisää majoneesi ja sekoita hyvin.
-
Halkaise bageli ja lusikoi täytettä pohjalle, laita sen jälkeen päälle jäävuorisalaattia ja kinkkuviipaleita.
Meetvurstitäyte
-
Pilko täytteen ainekset, lisää crème fraichea ja sekoita.
-
Halkaise bageli ja lusikoi täytettä pohjalle, laita sen jälkeen päälle jäävuorisalaattia ja meetvurstiviipaleita.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 170 g | |
---|---|---|
Energia | 846 kJ / 202 kcal | 1438 kJ / 343 kcal |
Rasva | 8.8 g | 15 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.1 g | 3.5 g |
Hiilihydraatit | 22.2 g | 37.7 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 3.3 g |
Proteiini | 8 g | 13 g |
Ravintokuitu | 1.5 g | 2.6 g |
Suola | 1.1 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.