Siirry sisältöön
Tomaattinen makkarapasta

Tomaattinen makkarapasta

Kunnon kuoreton lenkki 450 g

15min

4

Helppo

Tämän tomaattisen makkarapastan salaisuus on Kunnon kuoreton lenkkimakkara, jossa on runsaasti lihaa. Koska lihaa on paljon, voi lisäaineita olla vähemmän. Kunnon lenkkimakkaraan ei ole lisätty esimerkiksi lainkaan fosfaattia. Se on tehty niin kuin itselle tehtäisiin.

Ainekset

Tomaattinen makkarapasta
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
  • 1 kpl pala purjosipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 4 dl vettä
  • 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (70g)
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 500 g pennepastaa
  • vettä pastan keittämiseen

Ohje

Laita pannu lämpiämään. Pilko purjosipuli, porkkanat ja valkosipulinkynsi ja paista niitä hetken voissa pannulla.

Kuutioi lenkkimakkara ja lisää se pannulle. Lisää vesi, tomaattipyree, basilika ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua sillä aikaa kun keität pastan.

Ripottele tarjoiluvaiheessa juustoraastetta makkarapastan päälle ja koristele halutessasi tuoreella basilikalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 570 g
Energia 616 kJ / 147 kcal 3511 kJ / 837 kcal
Rasva 6 g 34.3 g
- josta tyydyttynyttä 2.7 g 15.2 g
Hiilihydraatit 16.5 g 93.8 g
- josta sokereita 1 g 5.9 g
Proteiini 7 g 38 g
Ravintokuitu 1 g 5.6 g
Suola 0.4 g 2.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle