Tomaattinen makkarapasta
15min
4
Helppo
Tämän tomaattisen makkarapastan salaisuus on Kunnon kuoreton lenkkimakkara, jossa on runsaasti lihaa. Koska lihaa on paljon, voi lisäaineita olla vähemmän. Kunnon lenkkimakkaraan ei ole lisätty esimerkiksi lainkaan fosfaattia. Se on tehty niin kuin itselle tehtäisiin.
Ainekset
Tomaattinen makkarapasta
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 1 kpl pala purjosipulia
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 4 dl vettä
- 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (70g)
- 2 tl basilikaa
- 2 tl oreganoa
- 2 dl juustoraastetta
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 rkl voita paistamiseen
- 500 g pennepastaa
- vettä pastan keittämiseen
Ohje
Laita pannu lämpiämään. Pilko purjosipuli, porkkanat ja valkosipulinkynsi ja paista niitä hetken voissa pannulla.
Kuutioi lenkkimakkara ja lisää se pannulle. Lisää vesi, tomaattipyree, basilika ja oregano. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua sillä aikaa kun keität pastan.
Ripottele tarjoiluvaiheessa juustoraastetta makkarapastan päälle ja koristele halutessasi tuoreella basilikalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 570 g | |
---|---|---|
Energia | 616 kJ / 147 kcal | 3511 kJ / 837 kcal |
Rasva | 6 g | 34.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.7 g | 15.2 g |
Hiilihydraatit | 16.5 g | 93.8 g |
- josta sokereita | 1 g | 5.9 g |
Proteiini | 7 g | 38 g |
Ravintokuitu | 1 g | 5.6 g |
Suola | 0.4 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.