Siirry sisältöön
Tomaattispagetti grillissä

Tomaattispagetti grillissä

4

20min kokonaisaika

Kepeän kesäinen lisuke joka toimii kaikkien grillattujen herkkujen kanssa.

Ainekset

Tomaattispagetti grillissä
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kpl ruukkua rucolaa
  • 0.5 dl sitruunasta puristettua mehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 dl tuoretta basilikaa
  • 1 rkl öljyä
Lisäksi
  • 200 g spagettia

Ohje

Keitä spagetti tai pasta ohjeen mukaan. Pilko valkosipuli ja huuhtele kirsikkatomaatit.

Lisää grillinkestävään vuokaan tai kertakäyttöiseen grillialustaan öljy, hienonnettu valkosipuli, tomaatit, basilika sekä ripaus suolaa.

Aseta vuoka kuumaan grilliin ja kypsennä pari minuuttia, kunnes valkosipulit ovat hieman kuullottuneet ja tomaatit lämmennet. Lisää joukkoon valutettu pasta, sitruunamehu, ripaus mustapippuria ja loraus oliiviöljyä.

Kypsennä vielä hetki, jotta spagetti ehtii lämmetä. Nosta vuoka grillistä, ja nostele ainekset sekaisin. Tarjoile heti tuoreen basilikan, rucolasalaatin sekä maatiaispossun tomaatti-pesto fileepihvien tai makkaran kera.

Vinkkejä

Voit tehdä suuremman määrän, ja hyödyntää tämän grillispagettiin myös myöhemmin ja vähentää samalla ruokahävikkiä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 200 g
Energia 503 kJ / 120 kcal 1007 kJ / 240 kcal
Rasva 3.8 g 7.6 g
- josta tyydyttynyttä 0.4 g 0.8 g
Hiilihydraatit 17.3 g 34.6 g
- josta sokereita 1.4 g 2.7 g
Proteiini 3 g 7 g
Ravintokuitu 2 g 4 g
Suola 0 g 0 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle