Uunimunakas eli frittata
40min (josta aktiivista 10min)
4
Helppo
Uunimunakas on helppo valmistaa ja paistuu kätevästi itsekseen uunissa. Alla on ehdotus täytteistä, mutta voit hyvin vaihdella niitä oman makusi mukaan. Esimerkiksi makaronit voi hyvin jättää pois korvaamatta niitä millään, mutta niiden kanssa frittata on hieman ruokaisampi.
Tarjoile herkullinen ja täyttävä uunimunakas vaikkapa viikonlopun aamiaisena tai iltapalana. Ohessa Herra Snellmanin resepti, olkaa hyvät!
Ainekset
Uunimunakas eli frittata
- 8 kpl kananmunaa
- 1 dl ruokakermaa
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl Snellman Ylikypsä Kinkku 300 g
- 100 g parsakaalta
- 2 dl makaroni keitetty
- 150 g emmental juustoraastetta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
Ohje
Pilko kinkku ja parsakaali. Hienonna sipuli ja kuullota voissa (voi myös jättää kuullottamatta).
Sekoita kananmunat ja kerma, lisää muut ainekset ja kaada voideltuun vuokaan.
Kypsennä frittata uunissa 220 asteessa noin 30 min, tai kunnes se on hyytynyt.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 280 g | |
---|---|---|
Energia | 616 kJ / 148 kcal | 1724 kJ / 414 kcal |
Rasva | 9.7 g | 27 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.4 g | 12.4 g |
Hiilihydraatit | 1.1 g | 3.2 g |
- josta sokereita | 0.7 g | 1.9 g |
Proteiini | 14 g | 40 g |
Ravintokuitu | 0.5 g | 1.3 g |
Suola | 1.2 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.