Lämpimät leivät
20min
3
Helppo
Nämä lämpimät leivät sisältävät suorastaan klassisia makuja, nimittäin ruisleipää ja palvikinkkua. Eikä muuten mitä tahansa kinkkua vaan Tosi mureaa palvikinkku, jossa on suussasulavan murea rakenne. Nämä lämpimät leivät maistuvat koko perheelle ja ovat parhaimmillaan kylmän maitolasillisen kanssa.
Laita lämpimät leivät uuniin ja nauti jo keittiöstä leviävästä tuoksusta!
Katso myös meetvurstilla höystetyt lämpimät voileivät sekä grillatut voileivät.
Ainekset
Lämpimät leivät
- 1 kpl ruisreikäleipää
- 0.8 kpl Snellman Tosi murea palvikinkku 200 g
- 2 dl juustoraastetta
- 10 kpl kirsikkatomaattia
- 10 kpl basilikanlehtiä
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 2 rkl voita
Ohje
Aseta halkaistu reikäleipä leivinpaperoidulle uunipellille, voitele ja levitä kaksi kolmasosaa juustoraasteesta päälle.
Asettele kolmioiksi taitellut kinkkuviipaleet, halkaistut kirsikkatomaatit ja basilikanlehdet päälle.
Ripottele loput juustoraasteesta täytetyille leiville ja mausta mustapippurilla.
Paista lämpimät leivät uunissa 225 °C noin 12 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 260 g | |
---|---|---|
Energia | 853 kJ / 204 kcal | 2217 kJ / 529 kcal |
Rasva | 8.2 g | 21.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.7 g | 12.1 g |
Hiilihydraatit | 19.2 g | 49.9 g |
- josta sokereita | 1.3 g | 3.4 g |
Proteiini | 11 g | 28 g |
Ravintokuitu | 4.9 g | 12.8 g |
Suola | 0.6 g | 1.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.