Merimiespihviä padassa
2h (josta aktiivista 30min)
5
Helppo
Ainekset
Merimiespihviä padassa
- 1 kpl Snellman Naudan ohuet sisäpaistiviipaleet 300 g
- 2 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- 0.75 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kg perunaa
- 2 kpl sipulia
- 200 g lanttua
- 150 g porkkanaa
- 5 dl kotikaljaa
- 2 kpl lihaliemikuutiota
- 2 rkl siirappia
- 0.5 kpl ruukkua timjamia
- 20 g voita
Ohje
Ota Naudan sisäpaistiviipaleet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa viipalenippu kolmeen osaan.
Ruskista toisistaan irrotetut viipaleet voissa tai öljyssä paistinpannussa useammassa erässä, mausta suolalla ja pippurilla.
Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja juurekset.
Lado kasvisviipaleet lihaviipaleiden kanssa pataan tai uunivuokaan kerroksittain niin että pinnan peittona on perunaviipaleita.
Kuumenna kotikalja, murennetut liemikuutiot ja pari ruokalusikallista siirappia kiehuvaksi ja kaada liemi aineksien päälle pataan. Peitä pinta timjamin varsilla ja vedä jääkaappikylmästä voista ohuita siivuja pinnalle.
Valuta ohuet siirappiraidat päälle. Paista merimiespihviä uunissa 170 asteessa noin 90 minuuttia. Painele pinnan aineksia liemen joukkoon pari kertaa paiston aikana.
Ota vuoka uunista, pane kansi päälle ja anna merimiespihvin tekeytyä 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Tarjoa maustepunajuurien ja -kurkkujen sekä smetanan kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 396 kJ / 94 kcal | 1583 kJ / 376 kcal |
Rasva | 2.9 g | 11.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.9 g | 3.5 g |
Hiilihydraatit | 11.5 g | 46.1 g |
- josta sokereita | 5 g | 20.1 g |
Proteiini | 5 g | 18 g |
Ravintokuitu | 1 g | 4.1 g |
Suola | 0.8 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.