Maatiaispossun kasslerin paistovinkki

Maatiaispossun kasslerista valmistuu murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Maatiaispossun kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat lihalle toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin. Katso tarkat ohjeet maatiaispossun kasslerin paistoon alta.

Valmistusohjeet:

 

 

1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.

 

 

2. Hiero lihan pintaan maustetahna, johon olet sekottanut 2 rkl hunajaa tai siirappia, 2 tl sinappijauhetta ja 2 tl haluamaasi mausteseosta ( esim. 1 tl Provencen yrttiseosta, ½ tl mustapippura ja ½ tl suolaa).

 

 

3. Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa  kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta. Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.

 

 

4. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.

Muuta mukavaa