Siirry sisältöön
Broccoliinisalaatti ja grillikrutongit

Broccoliinisalaatti ja grillikrutongit

15min

4

Helppo

Kesän grillivinkkien eliittiä. Kotimaisten laadukkaiden pihvien ja makkaroiden kaveriksi kannattaa kokeilla broccoliinia eli varsiparsakaalia, joka kypsyy makkaroiden tahdissa grillin ylähyllyllä tai vähemmän kuumalla reunalla.

Ainekset

Broccoliinisalaatti ja grillikrutongit
  • 200 g broccoliinia
  • 4 kpl viipaletta paahtoleipää
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl pestokastiketta
  • 200 g salaattisekoitusta

Ohje

Asettele kulhoon tai lautaselle salaattisekoitus ja pilkotut kirsikkatomaatit.

Huuhtele ja kuivaa broccoliinit. Voitele ne kevyesti öljyllä ja lisää ripaus suolaa. Pilko patonki ohuiksi viipaleiksi, sivele öljyllä ja pilkotulla valkosipulilla.

Grillaa broccoliineja ja leipäviipaileita pari minuuttia per puoli. Nosta broccoliinit ja grillatut leipäviipaleet salaatin päälle.

Lisää pieni loraus oliiviöljyä, ripus pippuria ja pari lusikallista pesto-kastiketta.

Vinkki!

Tarjoile esimerkiksi maatiaspossun tomaatti-pesto tai chimichurri fileepihvien tai All natural -makkaroiden kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 419 kJ / 101 kcal 628 kJ / 151 kcal
Rasva 6.2 g 9.2 g
- josta tyydyttynyttä 0.6 g 0.9 g
Hiilihydraatit 7.3 g 11 g
- josta sokereita 1.7 g 2.6 g
Proteiini 3 g 4 g
Ravintokuitu 2 g 3 g
Suola 0.6 g 0.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle