Chorizoa, peruna-omenamuusia ja glaseerattuja porkkanoita
1h
2
Helppo
Ainekset
Chorizoa, peruna-omenamuussia ja lasitettuja porkkanoita
Peruna-omenamuusi
- 140 g perunaa
- 140 g omenaa
- 1 kpl vettä keittämiseen
Glaseerattuja porkkanoita
- 2 kpl porkkanaa
- 0.5 rkl voita
- 0.5 rkl hunajaa
- 0.25 dl vettä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Puolukkaseos
- 0.5 dl puolukoita
- 1 rkl vettä
- 2 rkl sokeria
- 1 kpl ripaus vaniljaa
Rapea lehtikaali
- 1 kpl lehtikaalia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Peruna-omenamuusi
Kuori perunat ja pilko ne
Pese ja pilko omenat
Keitä perunoita ja omenia 20 minuuttia, minkä jälkeen soseuta ne.
Glaseerattuja porkkanoita
Kuori porkkanat pieniksi kuutioiksi
Kumenna vesi, voi hunaja ja mausteet paistinpannussa
Lisää porkkanat ja keitä niitä 5 minuuttia matalassa lämpötilassa. Lisää lämpöä ja anna kiehua seuraavat 5 minuuttia vielä niin, että ne karamelisoituu.
Paistetut makkarat
Halkaise makkarat kahtia
Paista makkarat noin 5 minuuttia pannulla, aina välillä kääntäen niitä.
Puolukkaseos
Laita kaikki ainekset pieneen mikroaaltouunikestävään kulhoon
Laita ne 1-2 minuutiksi mikroon.
Rapea lehtikaali
Huuhtele lehtikaali ja kuivaa ne papreilla
Laita ne kulhoon ja lisää oliiviöljyä ja suolaa päälle.
Sekoita
Aseta maustettu ja öljytty lehtikaali leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paista ne 200 C uunissa noin 7 minuuttia, kunnes ne ovat rapeat
Ripottele lehtikaalipaloja/muruja valmiin annoksen päälle.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 633 kJ / 152 kcal | 2531 kJ / 608 kcal |
Rasva | 10.4 g | 41.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.5 g | 13.8 g |
Hiilihydraatit | 9.7 g | 38.9 g |
- josta sokereita | 7.3 g | 29.3 g |
Proteiini | 5 g | 20 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 6.2 g |
Suola | 1.2 g | 4.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.