Siirry sisältöön
Grillattua avokadoa ja mansikka-vesimelonisalsa

Grillattua avokadoa ja mansikka-vesimelonisalsa

4

1h kokonaisaika

Mansikan makeus, vesimelonin pehmeys ja raikkaus sekä perinteikkään tulinen chili. Mahtavat palapelin palaset takaavat varmasti mieleenpainuvan salsakokemuksen, kun grillaat herkullista avokadoa kesäterassilla.

Ainekset

Grillatut avokadot
  • 4 kpl avokadoa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
Mansikka-melonisalsa
  • 250 g mansikkaa
  • 250 g vesimelonia
  • 0.5 kpl punaista chiliä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl limen mehua
  • 1 rkl lehtipersiljaa

Ohje

Tee ensin salsa. Irrota mansikoista kanta. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuori vesimeloni ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, ota siemenet pois ja hienonna.

Yhdistä ainekset. Mausta öljyllä, limetinmehulla ja hienonnetulla lehtipersiljalla tai korianterilla. Lisää halutessasi ripaus suolaa. Laita kylmään maustumaan.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Sivele avokadon pintaan öljyä. Grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta alaspäin kunnes avokadoissa hyvä väri. Tähän menee noin 1 minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita avokadot tarjoiluvadille leikkuupinta ylöspäin ja lusikoi salsaa koloihin, tarjoa loput erikseen.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 250 g
Energia 650 kJ / 158 kcal 1625 kJ / 395 kcal
Rasva 15.1 g 37.9 g
- josta tyydyttynyttä 1.9 g 4.7 g
Hiilihydraatit 2.4 g 6 g
- josta sokereita 2.1 g 5.3 g
Proteiini 1 g 4 g
Ravintokuitu 3.8 g 9.4 g
Suola 0.3 g 0.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle