Grillipurjo
6
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Grillipurjo
- 3 kpl purjosipulia
- 2 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl tummaa siirappia
Ohje
Leikkaa purjon valkoisesta osasta noin 7 cm:n paloja. Huuhtele palat ja aseta ne paistokasariin tai laakeaan paistinpannuun, valuta kerros vettä keittoastian pohjalle ja ripottele hiukan suolaa päälle. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja anna kiehua 5–7 minuuttia hiljaa poreillen. Keittoaika riippuu purjopalojen paksuudesta, älä ylikypsennä. Nosta purjopalat talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan ja jäähtymään.
Sudi purjopalojen pintaan öljy-siirappiseosta ja grillaa ne keskilämpöisessä grillissä kauniin raidallisiksi joka puolelta. Tarjoa grillatun lihan lisukkeena.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 120 g | |
---|---|---|
Energia | 251 kJ / 61 kcal | 302 kJ / 73 kcal |
Rasva | 3.9 g | 4.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.2 g | 0.3 g |
Hiilihydraatit | 4.1 g | 4.9 g |
- josta sokereita | 3.9 g | 4.7 g |
Proteiini | 1 g | 2 g |
Ravintokuitu | 1.7 g | 2 g |
Suola | 0.4 g | 0.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.