Kassler uunissa
4
4h kokonaisaika
Helppo
Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin.
Ainekset
Kassler uunissa
Maustetahna
- 4 rkl hunajaa
- 4 tl sinappijauhetta
- 2 tl provencen yrttiseosta
- 2 tl mustapippuria
- 1.5 tl suolaa
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.
Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja hiero tahna lihan pintaan.
Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta. Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.
Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 140 g | |
---|---|---|
Energia | 2554 kJ / 613 kcal | 3576 kJ / 858 kcal |
Rasva | 40.9 g | 57.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 14 g | 19.6 g |
Hiilihydraatit | 12.1 g | 17 g |
- josta sokereita | 11.7 g | 16.3 g |
Proteiini | 49 g | 68 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.3 g |
Suola | 1.9 g | 2.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.