Siirry sisältöön
Kassler uunissa

Kassler uunissa

Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

4h 10min (josta aktiivista 10min)

8

Helppo

Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin.

Ainekset

Kassler uunissa
Maustetahna
  • 4 rkl hunajaa
  • 4 tl sinappijauhetta
  • 2 tl provencen yrttiseosta
  • 2 tl mustapippuria
  • 1.5 tl suolaa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista.

  2. Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja hiero tahna lihan pintaan.

  3. Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta ( n. 3 tuntia). Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.

  4. Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 1190136 kJ / 285650 kcal 1785204 kJ / 428475 kcal
Rasva 19065.7 g 28598.5 g
- josta tyydyttynyttä 6529 g 9793.5 g
Hiilihydraatit 5661 g 8491.5 g
- josta sokereita 5443 g 8164.5 g
Proteiini 22809 g 34213 g
Ravintokuitu 88.3 g 132.5 g
Suola 908.5 g 1362.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Kommentit (2)

    1. Kasslerin pitäisi olla sopovan ylukypsää ja mureaa (ei kuitenkaan hajoavan mureaa, siis pulled pork – tyylistä) n. 3 tunnin paistamisen jälkeen. / Suvi

Tallenna

Ostoslistalle