Siirry sisältöön
Kassler uunissa

Kassler uunissa

Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg

4

4h kokonaisaika

Helppo

Maatiaispossun kasslerista valmistuu uunissa murea herkku, kunhan vain kiinnittää huomion muutamaan seikkaan. Kannattaa esimerkiksi ottaa liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Kasslerin maustamisessa voit käyttää omia suosikkimausteitasi. Jos kuitenkin kaipaat uunikasslerille toimivan mausteseoksen, niin alta löydät herkullisen maustetahnareseptin.

Ainekset

Kassler uunissa
Maustetahna
  • 4 rkl hunajaa
  • 4 tl sinappijauhetta
  • 2 tl provencen yrttiseosta
  • 2 tl mustapippuria
  • 1.5 tl suolaa

Ohje

Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista.

Sekoita maustetahnan ainekset keskenään ja hiero tahna lihan pintaan.

Pistä lihaan lihalämpömittari ja kypsennä 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta. Ota liha uunista ja kääri liha folioon tekeytymään noin 15 minuutiksi.

Leikkaa liha poikkisyin viipaleiksi.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 140 g
Energia 2554 kJ / 613 kcal 3576 kJ / 858 kcal
Rasva 40.9 g 57.2 g
- josta tyydyttynyttä 14 g 19.6 g
Hiilihydraatit 12.1 g 17 g
- josta sokereita 11.7 g 16.3 g
Proteiini 49 g 68 g
Ravintokuitu 0.2 g 0.3 g
Suola 1.9 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle