Kesäslaw
6
1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Kesäslaw
- 1 kpl varhaiskaalia
- 2 kpl porkkanaa
- 1 kpl punajuuria
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 rkl kokojyväsinappia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 kpl appelsiininkuorta
- 2 rkl appelsiinimehua
- 2 rkl basilikaa
Lisäksi
- 1 kpl maalaisleipää
Ohje
Suikaloi varhaiskaali. Kuori porkkanat ja punajuuri. Raasta molemmat karkealla terällä.
Tee kastike. Lisää jogurtin joukkoon sinappi, öljy, suola, hyvin pestyn appelsiinin kuori ja mehu ja hienonnettu basilika.
Sekoita kulhossa varhaiskaali, porkkana- ja punajuuriraaste. Kaada kastike joukkoon ja sekoita hyvin. Laita kylmään maustumaan makkaran paiston ja leivän paahtamisen ajan.
Leikkaa maalaisleipä viipaleiksi ja öljyä molemmin puolin. Paahda grillissä kullanruskeiksi.
Tarjoa perunasalaatin ja makkaroiden kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 519 kJ / 124 kcal | 1401 kJ / 335 kcal |
Rasva | 5.4 g | 14.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.1 g | 2.9 g |
Hiilihydraatit | 13.9 g | 37.6 g |
- josta sokereita | 4.7 g | 12.6 g |
Proteiini | 3 g | 9 g |
Ravintokuitu | 2.7 g | 7.3 g |
Suola | 0.2 g | 0.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.