Kinkku-parsakukkaset
6
30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Kinkku-parsakukkaset
- 2 kpl Snellman Ohuen ohut ylikypsä palvikinkku 270 g
- 2 kpl kananmunaa
- 60 g maustettua tuorejuustoa
- 60 g fetajuustoa
- 2 kpl parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl mustapippuria myllystä
- 0.25 dl tuoreita yrttejä silputtuna
- 1 kpl rasia karhunvatukoita
- 1 tl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus sokeria
- 0.5 dl syötäviä kukkia tai tuoreyrtin lehtiä koristeluun
Ohje
Keitä kahdeksan minuutin munat. Jäähdytä kylmällä juoksevalla vedellä, kuori ja hienonna muruksi.
Sekoita tuorejuusto ja hienonnettu feta. Huuhdo parsat, leikkaa tyven puumainen kantaosa pois. Leikkaa parsat pitkiksi lastuiksi nupusta tyveen päin juustohöylällä vetäen.
Laita parsalastut laakeaan paistinpannuun, lisää tilkka vettä, hiukan suolaa ja ripaus sokeria pannuun ja kiehauta lastut. Jäähdytä. Jos mahdollista, kaada lastut jäiden päälle välittömästi kiehauttamisen jälkeen.
Ota lautaset ja taittele kinkkuleikkeleestä kukkanen lautaselle. Pyöräytä juustoseoksesta mykiö kukkasen keskelle ja ripottele tuoreyrttiä päälle.
Kieputtele parsalastut ympärille, ripottele munasilppua lautaselle ja koristele karhunvadelmilla sekä syötävillä kukilla tai yrtinlehdillä. Tarjoa alkuruokana esimerkiksi pääsiäispöydässä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 140 g | |
---|---|---|
Energia | 671 kJ / 161 kcal | 939 kJ / 225 kcal |
Rasva | 9 g | 12.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 5.2 g |
Hiilihydraatit | 2.5 g | 3.5 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 1.2 g |
Proteiini | 17 g | 23 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.1 g |
Suola | 1.9 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.