
Kinkku-parsakukkaset
Ohuen ohut ylikypsä palvikinkku 270 g30min
6
Helppo
Ainekset
Kinkku-parsakukkaset
- 2 kpl Snellman Ohuen ohut ylikypsä palvikinkku 270 g
- 2 kpl kananmunaa
- 60 g maustettua tuorejuustoa
- 60 g fetajuustoa
- 2 kpl parsaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl mustapippuria myllystä
- 0.25 dl tuoreita yrttejä silputtuna
- 1 kpl rasia karhunvatukoita
- 1 tl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 1 kpl ripaus sokeria
- 0.5 dl syötäviä kukkia tai tuoreyrtin lehtiä koristeluun
Ohje
-
Keitä kahdeksan minuutin munat. Jäähdytä kylmällä juoksevalla vedellä, kuori ja hienonna muruksi.
-
Sekoita tuorejuusto ja hienonnettu feta. Huuhdo parsat, leikkaa tyven puumainen kantaosa pois. Leikkaa parsat pitkiksi lastuiksi nupusta tyveen päin juustohöylällä vetäen.
-
Laita parsalastut laakeaan paistinpannuun, lisää tilkka vettä, hiukan suolaa ja ripaus sokeria pannuun ja kiehauta lastut. Jäähdytä. Jos mahdollista, kaada lastut jäiden päälle välittömästi kiehauttamisen jälkeen.
-
Ota lautaset ja taittele kinkkuleikkeleestä kukkanen lautaselle. Pyöräytä juustoseoksesta mykiö kukkasen keskelle ja ripottele tuoreyrttiä päälle.
-
Kieputtele parsalastut ympärille, ripottele munasilppua lautaselle ja koristele karhunvadelmilla sekä syötävillä kukilla tai yrtinlehdillä. Tarjoa alkuruokana esimerkiksi pääsiäispöydässä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 140 g | |
---|---|---|
Energia | 671 kJ / 161 kcal | 939 kJ / 225 kcal |
Rasva | 9 g | 12.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 5.2 g |
Hiilihydraatit | 2.5 g | 3.5 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 1.2 g |
Proteiini | 17 g | 23 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 1.1 g |
Suola | 1.9 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.