Lämmin voileipäkakku
6
1h työaika + 1h 30min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Voileipäkakku
- 12 kpl viipaletta paahtoleipää
- 1 kpl Snellman Grillattu kinkku 200 g
- 1 kpl Snellman Grillattu broilerinfilee 150 g
- 300 g mozzarellaraastetta
Paahdetut kasvikset
- 2 kpl punasipulia
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 dl punaista pestoa
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl suolaa
Ohje
Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa se noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja leikkaa se paloiksi. Siirrä kaikki pilkotut kasvikset sekä 2/3 osaa kirsikkatomaateista uunivuokaan.
Mittaa päälle pesto, tomaattipyre ja halutessasi hieman suolaa. Sekoita hyvin ja paahda 250-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Pudota paahtamisen jälkeen uunin lämpötilaa 200 asteeseen.
Pingota irtopohjavuoan (ø 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan pohjalle neljä siivua paahtoleipää ja paina reunat tasaiseksi kerrokseksi.
Lisää päälle 1/3 osa paahdetuista kasviksista. Lisää rullattuja leikkeleitä ja juustoraastetta. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan. Lisää loput kirsikkatomaateista koristeeksi voileipäkakun päälle.
Paista voileipäkakkua 30–40 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Koristele lämmin voileipäkakku tuoreella basilikalla ja tarjoa lämpimänä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 717 kJ / 172 kcal | 1650 kJ / 395 kcal |
Rasva | 9.5 g | 21.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 7.7 g |
Hiilihydraatit | 10.1 g | 23.1 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 4.2 g |
Proteiini | 11 g | 26 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 2.5 g |
Suola | 1.1 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.