
Lämmin voileipäkakku
Grillattu kinkku 200 g1h 30min (josta aktiivista 1h)
6
Keskitaso
Ainekset
Voileipäkakku
- 12 kpl viipaletta paahtoleipää
- 1 kpl Snellman Grillattu kinkku 200 g
- 1 kpl Snellman Grillattu broilerinfilee 150 g
- 300 g mozzarellaraastetta
Paahdetut kasvikset
- 2 kpl punasipulia
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 dl punaista pestoa
- 3 rkl tomaattipyrettä
- 0.5 tl suolaa
Ohje
-
Kuori sipulit ja leikkaa ne lohkoiksi. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa se noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi. Halkaise paprika, poista siemenkota ja leikkaa se paloiksi. Siirrä kaikki pilkotut kasvikset sekä 2/3 osaa kirsikkatomaateista uunivuokaan.
-
Mittaa päälle pesto, tomaattipyre ja halutessasi hieman suolaa. Sekoita hyvin ja paahda 250-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Pudota paahtamisen jälkeen uunin lämpötilaa 200 asteeseen.
-
Pingota irtopohjavuoan (ø 23 cm) pohjalle leivinpaperi. Laita vuoan pohjalle neljä siivua paahtoleipää ja paina reunat tasaiseksi kerrokseksi.
-
Lisää päälle 1/3 osa paahdetuista kasviksista. Lisää rullattuja leikkeleitä ja juustoraastetta. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan. Lisää loput kirsikkatomaateista koristeeksi voileipäkakun päälle.
-
Paista voileipäkakkua 30–40 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Koristele lämmin voileipäkakku tuoreella basilikalla ja tarjoa lämpimänä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 717 kJ / 172 kcal | 1650 kJ / 395 kcal |
Rasva | 9.5 g | 21.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.3 g | 7.7 g |
Hiilihydraatit | 10.1 g | 23.1 g |
- josta sokereita | 1.8 g | 4.2 g |
Proteiini | 11 g | 26 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 2.5 g |
Suola | 1.1 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.