Siirry sisältöön
Lehtipossunen

Lehtipossunen

5

20min työaika + 1h kokonaisaika

Helppo

Nopeasti kypsyvät Maatiaispossun filepihvit maistuvat taatusti herkullisten uunikasvisten ja itsetehdyn maustetahnan kanssa. Vaihtelua reseptiin saat esimerkiksi kasviksia vaihtamalla taikka lisäämällä maustetahnaan omia mielimakujasi. Tämän herkullisen annoksen haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen.

Ainekset

Lehtipossunen
  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun fileepihvi 5 kpl 550 g
  • 2 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria
Maustetahna
  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 tl yrttimaustesekoitusta
  • 0.5 tl hunajaa
Uunikasvikset
  • 2 kpl suippopaprikarenkaita koristeluun
  • 3 kpl porkkanaa
  • 2 kpl punasipulia
  • 10 kpl perunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 kpl rosmariinin vartta

Ohje

Ota lihapakkaus huoneenlämpöön. Esikäsittele kasvikset, laita palat uunivuokaan, ripottele mausteet päälle, valuta öljy sekä siirappi vuokaan ja silppua rosmariinilehdet joukkoon. Sekoita.

Kypsennä uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Sekoita kasviksia pari kertaa kypsennyksen aikana.

Sekoita maustetahnan aineet.

Kun kasvikset ovat valmiina kuumenna rasva paistinpannussa ja paista lihaviipaleet kuumassa pannussa kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Mausta ja nosta viipaleet kasvisten päälle ja annostele maustetahna lihaviipaleiden päälle. Nauti.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 443 kJ / 106 kcal 1549 kJ / 370 kcal
Rasva 4.6 g 16.2 g
- josta tyydyttynyttä 1.8 g 6.2 g
Hiilihydraatit 7.6 g 26.5 g
- josta sokereita 2.2 g 7.6 g
Proteiini 8 g 28 g
Ravintokuitu 0.9 g 3 g
Suola 0.8 g 2.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle